Otvorena kuća lego kockica od 12 000 metara kvadratnih u gradu gde je ova zabava i izmišljena

Dugo očekivana „LEGO House“ firme Bjarke Ingels Group zvanično je otvorena za javnost u Danskoj. Izgrađena je u malom gradu Billundu gde je izmišljena lego kocka. „House of the Brick“ je jedinstveni prostor koji obećava posetiocima vrhunsko iskustvo u okviru izložbi, avanturističkih zona ali i arhitektonska rešenja od lego kocki, restorane i javne prostorije. U okviru „LEGO House“ se nalazi 25 miliona lego kocki i trebalo je četiri godine da bi se izgradila.

Lego kuća u Danskoj otvorena za javnost

„LEGO House“ sadrži 12.000 kvadratnih metara i očekivanja su da će imati 250.000 posetilaca godišnje. BIG je isprojektovao neverovatnu građevinu nalik igrački koja se sastoji iz objekata koji su složeni jedan na drugi. Ova građevina izgleda kao složena 21 masivna plastična lego kocka. Pravougaoni blokovi, obloženi sa teksturiranim glinenim pločicama, raspoređeni su kako bi stvorili javno-dostupne prostore na krovu i omogućili prodiranje dnevne svetlosti u unutrašnjost. Zgrada sadrži javno-dostupne prostore kao što su uzvišene terase, „LEGO“ trg, prodavnicu i restorane. Međutim, za avanturističke zone koje čine srce „LEGO House“ se naplaćuje ulaz.

Prostor ima čak 12 000 metara kvadratnih

Avanturističke zone obuhvataju dva izložbena područja i četiri područja za igru podeljena u dve zone sa bojama, pri čemu svaka boja simbolizuje poseban aspekt igranja i učenja. Crvena je za kreativne veštine, plava za kognitivne, zelena za društvene i žuta za emocionalne sposobnosti. „Mnogo godina mi je bio san da stvorim mesto koje će našim posetiocima pružiti vrhunsko „LEGO“ iskustvo. Sa „LEGO House“ slavimo kreativnost i snagu učenja kroz igru. Kada se igraju, deca uče osnovne veštine koje im trebaju, kao što su kreativnost, saradnja i sposobnosti za rešavanje problema“, kaže vlasnik LEGO-a Kjeld Kirk Kristiansen koji je treća generacija vlasnika.

U okviru „LEGO House“ se nalazi 25 miliona lego kocki
U okviru „LEGO House“ se nalazi 25 miliona lego kocki

„LEGO House“ takođe sadrži i tri restorana, „LEGO“ prodavnicu, konferencijsku salu i trg „LEGO“ koji se prostire na površini od 2.000 kvadratnih metara.

Izvor: www. gradjevinarstvo.rs

Prethodni tekstMaterijal budućnosti štiti objekat od zemljotresa (Video)
Sledeći tekstZaštita podova u javnim i komercijalnim ustanovama