Odložen DOMOTEX 2021 – Novi termin održavanja sajma zakazan je za maj

Uprkos činjenici da su već dve trećine izložbenog prostora – oko 62.000 kvadratna metra – već rezervisane i razvijen je sveobuhvatan higijenski koncept u skladu sa COVID-19
sigurnosnim propisima, Deutsche Messe AG je odlučio da odloži sledeće izdanje DOMOTEX-a za 20. – 22. maja 2021.

Prvobitno je trebalo da se sajam održi od 15. do 18. januara 2021. Razlozi za odlaganje zasnivaju se na najnovijim dešavanjima u vezi sa globalnom pandemijom COVID-19 i na činjenici da su, s obzirom na ova dešavanja, klijenti, izlagači i posetioci zatražili da se DOMOTEX održi kasnije. DOMOTEX sada planira digitalnu konferenciju koja će se održati 15. januara 2021., kada je i prvobitno bio zakazan početak sajma. 

U januaru 2020. godine 70 odsto posetilaca došlo je iz inostranstva i više više od 80 posto izlagača predstavljalo je više od 60 nacija. Kao i svake godine, industrija podova se okupila u Hanoveru. Sada, najnovija dešavanja u pandemiji COVID-19 pokazuju da stope zaraze svuda ponovo rastu. Mnoge zemlje su uvele stroge propise o putovanjima i karantinu i nemoguće je predvideti koliko dugo će ti propisi biti na snazi. Takođe postoji opšte oklevanje da putujemo u inostranstvo i ne znamo kada će se ljudi osećati sigurno da putuju ponovo. A opet, takođe postoji mogućnost da vakcina bude dostupna do kraja ove godine.

„Naša je dužnost da se ponašamo odgovorno. Iz mnogih razgovora sa izlagačima i partnerima saznali smo da, pre svega, moramo na vreme obezbediti sigurnost planiranja “, kaže dr Andreas Gruchov, član odbora Deutsche Messe AG. „Sa našim sveobuhvatnim konceptom higijene i sigurnosti, kao i sa pozitivnom situacijom registracije, bili smo vrlo optimistični do nedavno. Ali najnovija dešavanja pokazuju da ne znamo da li će se putna situacija znatno poboljšati do januara 2021. Stoga smo odlučili da odložimo DOMOTEX za maj 2021. Razgovori koje smo po ovom pitanju vodili sa predstavnicima industrije bili su pozitivni i pokazali su da je odlaganje ispravna odluka!

Nešto drugo je takođe postalo jasno u mnogim diskusijama sa zainteresovanim stranama: potrebni su komplementarni digitalni formati kako bi se odgovorilo na brzo rastući broj mrežnih kanala u industriji podnih obloga i uspostavila međunarodna, neutralna platforma pod imenom DOMOTEX. Stoga će DOMOTEX 2021 biti održan od četvrtka do subote (20. – 22. maja) kao hibridni događaj: fizička predstava dopunjena virtuelnim formatima. Posetioci koji iz različitih razloga neće moći da putuju u maju, tako će bar imati mogućnost digitalnog učešća. Izlagačima hibridni format takođe garantuje širok međunarodni doseg po kome je DOMOTEX poznat: fizički, u izložbenim salama i takođe digitalno proširen, koristeći nove formate prezentacije da bi stvorio još širi doseg.

DOMOTEX postavlja digitalnu konferenciju

Tim DOMOTEX-a takođe radi na digitalnoj konferenciji koja će se održati 15. januara 2021. godine, što bi prvobitno bio prvi dan sajma. Glavna tema „Cover New Ground!“ ima za cilj da podstakne industriju da razgovara o tome šta će „novo normalno u doba COVID-19“ značiti za tepihe i podne obloge i, u pogledu dizajna i primene podnih obloga, da pruži inspiraciju za razmišljanje izvan postojećih strategija, vizija i iskustva i da se okrene budućnosti.

DOMOTEX 2021 će biti održan održati od 20. do 22. maja u Hanoveru, Nemačka.

http://www.domotex.de

DOMOTEX 2021
20-22 maj 
Hannover Exhibition Center, Hanover, Nemačka
www.domotex.de