Odaberimo najlepše pločice za kupatilo

Izbor keramičkih pločica

Kupatilo sve više postaje prava wellness oaza svakog doma. Mesto je to u kojem svakodnevno sprovodimo higijenu, ulepšavamo se, opuštamo, započinjemo dan, ali ga i završavamo… Puno razloga da upravo taj kutak doma bude lep, lepši, najlepši!

Uz sanitarije, keramičke pločice su glavni sastavni deo kupatila na koji obraćamo pažnju pri uređenju i gdje „radimo“ na usklađivanju boja, uzoraka, dizajna… Estetski kriterijumi igraju značajnu ulogu pri izboru keramičkih pločica za kupatilo, naročito zato što i kod uređenja ove prostorije, glavnu riječ vode, naravno – žene…

Podne keramičke pločice za kupatilo

Odabrati najlepše keramičke pločice znači odabrati svetlije tonove za manje kupatilo, kako bi prividno delovalo veće, a znači i vešto uklopiti detalje koji će razbiti jednoličnost – tamnija dekor pločica, romantična cvetna ili otmena minimalistička bordura, možda drugačiji način slaganja koji će od podnih pločica napraviti zanimljiv mozaik.

Uređenje kupatila - keramičke pločice

Pločice većih dimenzija poslednji su hit među keramičkim proizvodima prikazan i na ovogodišnjem sajmu Cersaie u Bolonji, a idealne su za veće kupatilske prostore. U tom slučaju kupatilo možete opremiti tamnijim i intenzivnijim bojama i jačim uzorcima koji dominiraju prostorom. Naglasak lepoti daće veliki prozori i puno prirodnog svetla.

U prostorijama s manje prirodnog svetla koristite pastelne tonove, razne varijante bele, bež i sličnih nežnijih nijansi. Imitacija drvenih i kamenih površina neiscrpna je inspiracija za uređenje enterijera! U kupatilu, kao i u bilo kojoj drugoj prostoriji kuće lepo je imati klasičnu keramiku svetlije boje. Osim što prostoru daje eleganciju, površine u tim tonovima uvek su u modi. Poslednji trend je kombinovati keramičke pločice i u spavaćoj sobi!

Keramičke pločice u kupatilu imaju tu važnu estetsku funkciju te svakako oplemenjuju prostor, no njihova je uloga u ovoj prostoriji doma takođe i funkcionalna! Pločice u kupatilu štite zidove od vlage, omogućavaju jednostavnost čišćenja i održavanja visokog higijenskog nivoa, a njihova otpornost na sredstva za čišćenje, kao i dugovečnost materijala od kojeg su napravljene svakako su nezamenjive karakteristike.

Pločice za kupatilo

Postavljanje pločica „uradi sam“ sistemom izazov je koji uspešno mogu svladati samo iskusniji i provereni majstori, tako da je ovaj deo uređenja doma najbolje prepustiti ovlašćenom stručnjaku. Osobito ako ste se odlučili i za instalaciju podnog grejanja… Ipak se radi o ugradnji proizvoda koji predstavlja Vrednost za budućnost, kako keramičkim pločicama „tepaju“ u Keramici Modus iz Orahovice – jedinom hrvatskom proizvođaču keramičkih pločica, dekora i bordura, čiji proizvodi stalno osvajaju i nova strana tržišta.

Nešto ipak možete učiniti sami, a to je – olakšati majstoru posao i odabrati kvalitetne pločice, pripaziti da kupite ukupnu kvadraturu (i malo više od potrebne, jer uvek se barem jedna razbije 🙂 u istom tonu, ali i kalibru, kako bi na kraju savršeno izgledale postavljene na podu ili zidu vašeg kupatila. Vaše lepe, lepše, najlepše oaze mira, zadovoljstva i opuštanja…

Autor teksta: Mirjana Kožić, marketing & PR Keramika Modus
www.keramika-modus.com

Prethodni tekstTim Izolirka nastavlja sa programom stručnih prezentacija
Sledeći tekstDobrodošli u Novu 2013. godinu