Odaberimo najlepše pločice za kupatilo

Kupatilo sve više postaje prava wellness oaza svakog doma. Mesto je to u kojem svakodnevno sprovodimo higijenu, ulepšavamo se, opuštamo, započinjemo dan, ali ga i završavamo… Puno razloga da upravo taj kutak doma bude lep, lepši, najlepši!

Uz sanitarije, keramičke pločice su glavni sastavni deo kupatila na koji obraćamo pažnju pri uređenju i gdje „radimo“ na usklađivanju boja, uzoraka, dizajna… Estetski kriterijumi igraju značajnu ulogu pri izboru keramičkih pločica za kupatilo, naročito zato što i kod uređenja ove prostorije, glavnu riječ vode, naravno – žene…

Odabrati najlepše keramičke pločice znači odabrati svetlije tonove za manje kupatilo, kako bi prividno delovalo veće, a znači i vešto uklopiti detalje koji će razbiti jednoličnost – tamnija dekor pločica, romantična cvetna ili otmena minimalistička bordura, možda drugačiji način slaganja koji će od podnih pločica napraviti zanimljiv mozaik.

Pločice većih dimenzija poslednji su hit među keramičkim proizvodima prikazan i na ovogodišnjem sajmu Cersaie u Bolonji, a idealne su za veće kupatilske prostore. U tom slučaju kupatilo možete opremiti tamnijim i intenzivnijim bojama i jačim uzorcima koji dominiraju prostorom. Naglasak lepoti daće veliki prozori i puno prirodnog svetla.

U prostorijama s manje prirodnog svetla koristite pastelne tonove, razne varijante bele, bež i sličnih nežnijih nijansi. Imitacija drvenih i kamenih površina neiscrpna je inspiracija za uređenje enterijera! U kupatilu, kao i u bilo kojoj drugoj prostoriji kuće lepo je imati klasičnu keramiku svetlije boje. Osim što prostoru daje eleganciju, površine u tim tonovima uvek su u modi. Poslednji trend je kombinovati keramičke pločice i u spavaćoj sobi!

Keramičke pločice u kupatilu imaju tu važnu estetsku funkciju te svakako oplemenjuju prostor, no njihova je uloga u ovoj prostoriji doma takođe i funkcionalna! Pločice u kupatilu štite zidove od vlage, omogućavaju jednostavnost čišćenja i održavanja visokog higijenskog nivoa, a njihova otpornost na sredstva za čišćenje, kao i dugovečnost materijala od kojeg su napravljene svakako su nezamenjive karakteristike.

Postavljanje pločica „uradi sam“ sistemom izazov je koji uspešno mogu svladati samo iskusniji i provereni majstori, tako da je ovaj deo uređenja doma najbolje prepustiti ovlašćenom stručnjaku. Osobito ako ste se odlučili i za instalaciju podnog grejanja… Ipak se radi o ugradnji proizvoda koji predstavlja Vrednost za budućnost, kako keramičkim pločicama „tepaju“ u Keramici Modus iz Orahovice – jedinom hrvatskom proizvođaču keramičkih pločica, dekora i bordura, čiji proizvodi stalno osvajaju i nova strana tržišta.

Nešto ipak možete učiniti sami, a to je – olakšati majstoru posao i odabrati kvalitetne pločice, pripaziti da kupite ukupnu kvadraturu (i malo više od potrebne, jer uvek se barem jedna razbije 🙂 u istom tonu, ali i kalibru, kako bi na kraju savršeno izgledale postavljene na podu ili zidu vašeg kupatila. Vaše lepe, lepše, najlepše oaze mira, zadovoljstva i opuštanja…

Autor teksta: Mirjana Kožić, marketing & PR Keramika Modus
www.keramika-modus.com