Teme: dizajn kupatila

Moderan enterijer kupatila

Umnožite vaše kvadrate: Genijalne taktike za ispunjenije kupatilo

Dobrodošli u svet gde svaki kvadratni metar u vašem kupatilu postaje vaš lični izvor radosti i zadovoljstva. Kupatila nisu samo prostorije u kojima započinjemo...
Keramičke pločice za kupatilo

Luksuz u malom pakovanju: Saveti za stvaranje glamuroznog malog kupatila

Ko kaže da prostor mora biti prostran da bi bio luksuzan? Ovde se često se radi o ambijentima koji nude najveći potencijal za izražavanje...
Gessi lavabo

Lavabo za vaše kupatilo: Odabir, dizajn i funkcionalnost

Lavabo je jedan od ključnih elemenata u svakom kupatilu. Bez obzira jeste li u procesu renoviranja ili gradnje novog kupatila, odabir pravog lavaboa je...
Keramičke pločice za kupatilo

Trend keramičkih pločica za zidove

Odabir keramike u današnje vreme može da probudi mnoge dileme i nedoumice. Ne živimo više u vremenu u kojem postoji samo par modela za...
Square Affair, Keramika Kanjiža d.o.o. / serija CEMENT

Kupatilo – kako da bude trendi prostor?

Keramičke pločice, podna obloga za koju mislim da postoji oduvek. Počevši od onih prvih cvetnih dezena uredno poređanih na male kvadratne površine u kuhinjskom...
Moderne keramičke pločice

Šta je trend u svetu keramičkih pločica?

Mnogi moji prijatelji, iskoristili su 2019. da unesu trend u svoje domove i na velika vrata baš u svom domu najave ono što nas...
crvena kada

Boje u kupatilu – večiti trend u dizajnu

Čak i za one koji ne prate dizajnerske trendove sa tolikom pažnjom, kupatila inspirisana spa centrima predstavljaju nešto što ne izlazi iz mode poslednjih...
Moderno luksuzno kupatilo

Kako izabrati pod za kupatilo?

Keramičke pločice su najpopularniji izbor podnih obloga za kupaonice prvenstveno jer se mogu kombinovati u mnogo boja što prostoriju na kraju čini veselijom i...
Mozaik u enterijeru kupatila

Funkcionalnost kupatila u salonskom stanu

Poštovani, predstoji nam renoviranje i adaptacija porodičnog salonskog stana od oko 140m2. Jedan od razloga za renoviranje, pored toga što je stan trenutno u ne baš dobrom stanju, jeste i rešavanje problema funkcionalnosti velikog kupatila koje se nalazi pored spavaće sobe a ujedno je i jedini prolaz ka sobi koja nam služi kao garderober što je prilično nefunkcionalno. 

Kada u kupatilu

Renoviranje kupatila nestandardnim pločicama

Planiram da renoviram kupatilo u malom jednosobnom stanu u kom živim. Zanimaju me vaše ideje i saveti oko uredjenja. Želeo bih ugradim neke zanimljive nestandardne pločice. Na žalost veš mašina bi morala da ostane u kupatilu pošto u ostaku stana nema mesta.

Enterijer modernog kupatila

Kako maksimalno iskoristiti prostor u malom kupatilu

Kupili smo stan koji zelimo da renoviramo a problem nam predstavlja kupatilo koje je malo a nemamo mogucnosti da ga prosirimo. Kako da maksimalno iskoristimo dati prostor kupatila a da ono bude funkcionalno i da izgleda moderno?

Kada u kupatilu

Renoviranje kupatila za goste

Poštovani, u porodičnoj kući u kojoj živimo suprug i ja, imamo gostinsko kupatilo koje je trenutno prilično zapušteno pa bi hteli da ga renoviramo. To kupatilo sem gostiju koristimo ponekad i mi preko dana. Hteli bismo da ga lepo uredimo pa su nam Vaše ideje i predlozi dobrodošli.

 

Moderno luksuzno kupatilo

Vodootporni podovi u kupatilima

Kupatilo je najintimniji kutak svakog doma, a kuhinja njegovo srce. Savremeni trendovi brišu granice između strogih podela životnih zona i moderna kupatila i kuhinje se sve više otvaraju ka korisnicima i prirodi. Ipak, u prostoru domaoni ostaju posebni i pri njih njihovom uređenju niz je razloga zašto posebnu pažnju treba posvetiti upravo podnoj oblozi. Moderni trendovi sve više pažnje usmeravaju na srce doma i njegovu najintimniju zonu. Iako ih mnogi nepravedno stavljaju na dno liste, ove zone zahtevaju posebnu pažnju pri uređenju, što se višestruko isplati. 

Enterijer kupatila

Veličanstveni podovi u kupatilima

Iako su često mala i prvenstveno funkcionalna, kupatila mogu da budu izuzetno dekorativan i upečatljiv prostor u domu ili poslovnom prostoru. A ono što može da dâ posebnu atmosferu u bilo kom kupatilu je pod. Dobar i oku prijatan pod u kupatilu daje podlogu za ceo ambijent ovog prostora. Materijali koji se najčešće koriste u kupatilima su oni koji odgovaraju posebnim uslovima u kupatilima. Kupatila su prostorije koje su najviše izložene vlazi i vodi. Najpopularniji izbor podnih obloga koje najčešće srećemo u kupatilu svakako su od keramičkih pločica koje su vrlo praktičan izbor kada je vlaga u pitanju. Međutim, ne treba se ograničiti samo na keramičke pločice zato što i drugi materijali mogu pružiti sve ono što je za jedan pod u kupatilu potrebno. Još neki izbori su vinil, pluta, drvo ili laminat, mermer, kamen. 

Moderan enterijer kupatila

Večita dilema – kada ili tuš kabina

Ovo je pitanje koje se često postavlja pri odabiru i rasporedu kupatilskih elemenata. Naravno, najbolji odgovor je i kada i tuš kabina, ukoliko nam realne dimenzije prostora, potrebe i finansijske mogućnosti to dozvoljavaju. No kako ovo nije čest slučaj, treba ipak napraviti odabir na koji će naravno uticaj imati i lične navike ukućana. Neko kadu koristi gotovo svakodnevno uživajući u opuštanju koje im ona nudi, dok drugi nemaju tu naviku i kadu koriste isključivo za tuširanje. Koje su prednosti i mane kade odnosno tuš kabine i kakve izvedbe jednih i drugih postoje?

Nameštaj u kupatilu

Nameštaj u kupatilu

Prilikom uređenja ili renoviranja kupatila, uglavnom se nesvesno akcenat stavlja na izbor pločica i sanitarija a malo se razmišlja o prostoru za odlaganje stvari u kupatilu kojih uvek ima dosta, bilo da je u pitanju pojedinac ili cela porodica. Pošto je činjenica je da se kupatilo mnogo koristi u svakodnevnom životu imperativ je napraviti prostor koji će funkcionisati besprekorno a da pritom zadovolji i sve estetske zahteve.

Imola Ceramica Antigua

Predstavljamo: Quadra Line d.o.o. – Imola ceramica – Antigua

Imola Ceramica iz svoje široke ponude izdvaja seriju Antigua koja se razlikuje od ostalih po širokom spektru boja i dekora koji pružaju neograničene mogućnosti kombinovanja. Tako od iste serije pločica možemo dobiti klasično ili moderno kupatilo  u zavisnosti od zahteva investitora i mašte projektanta.

Enterijer kupatila

Modularni elementi za vaše kupatilo

Saradnja između Glass-a i dva dizajnera se nastavlja i pokazuje kako novi jezici, koji najčešće pripadaju unutrašnjem svetu dizajna, migriraju u kontekst kupatila i transformišu ga. Cvetanje kreativnih interpretacija u tuš zoni, ponaša se kao inspiracija za dizajn rešenja, koja se mogu uspešno prevesti u drugim zonama kuće.

Enterijer modernog kupatila

Odaberimo najlepše pločice za kupatilo

Kupatilo sve više postaje prava wellness oaza svakog doma. Mesto je to u kojem svakodnevno sprovodimo higijenu, ulepšavamo se, opuštamo, započinjemo dan, ali ga i završavamo... Puno razloga da upravo taj kutak doma bude lep, lepši, najlepši!

Enterijer kupatila za vaš stan

Funkcionalnost kupatila u salonskom stanu

U salonskim stanovima se često javlja problem prohodnosti iz prostog razloga što su u trenutku izgradnje stil življenja i životne navike bile drugačije. Pošto je kupatilo praktično deo spavaće sobe nema potrebe da koristite i vrata iz hodnika. Tako dajete intimu tom prostoru i nećete imati bojazni od ulaska drugih stanara ili gostiju u taj prostor.

Dizajn kupatila

Žensko kupatilo u malom stanu

Ku­pi­la sam ma­li stan sa isto ta­ko ma­lim ku­pa­ti­lom ko­je bih da re­no­vi­ram pa mi tre­ba Va­ša po­moć ka­ko bih na­šla pra­vo re­še­nje za nje­ga. Ja vo­lim mi­ni­ma­li­zam, ali bih ta­ko­đe vo­le­la da ne iz­gle­da hlad­no i da u nje­mu ima ma­lo žen­stve­no­sti.

Dečije kupatilo

Kupatila za decu

Odrasli vole da imaju kupatilo samo za sebe… zašto ne bi i deca imala svoju vodenu oazu? Laufen Flora-kids nudi upravo takva rešenja...
Švajcarska kompanija Laufen proizvodi opremu za kupatila još od 1892. godine. Nemački dizajner Andreas Dimitriadis je sada, inspirisan detetom u sebi, dizajnirao ova vesela i šarena kupatila samo za decu.

Dizajn kupatila

Odabir dekora za kupatilo

Da bi dobili efekat dekora možemo koristiti dekor pločice koje se kupuju na komad, pločice sa teksturom, mozaike, pločice istih dimenzija ali različite boje, pločice potpuno drugačijeg formata i izgleda, lajsne, bordure ili prvobitne pločice sečene na razne dimenzije. Mogućnosti su mnogobrojne.

Pročitajte još :