Novi osmeh učionica uz Tarkett podove

BEOGRAD – 2. juna, 2015. godine – Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ iz Hrtkovca, koja je jedna je od tri nagrađene škole Tarkett-ovog konkursa „Učionica iz snova“, polovinom juna ove godine će dobiti novu, preuređenu učionicu.

Radovi u toj školi su pri kraju, a kompanija Tarkett iz Bačke Palanke, potrudila se da škola dobije savremenu vinil podnu oblogu, koja je naročito pogodna za obrazovne ustanove, zbog svoje udobnosti i pružanja osećaja topline pod nogama, visoke otpornosti, praktičnosti, apsorbovanja buke pri hodu, jednostavne ugradnje i ekonomičnosti.

Cilj konkursa “Učionica iz snova”, koji je završen krajem prošle godine, bio je podsticanje učitelja, nastavnika, đaka i roditelja na zajedničko stvaranje povoljnijeg ambijenta za učenje i kvalitetniji boravak u školama.

Interesovanje za taj konkurs je bilo ogromno, što proizilazi iz činjenice da je enterijer većine škola u Srbiji u veoma lošem stanju i da se u proseku u te objekte nije ulagalo više od 30 godina.

Kreativna okruženja i savremeni podovi su i te kako značajni za rast, razvoj i zdravlje dece, što potvrđuju i zadovoljni učenici nagrađenih škola.

Prva nagrađena škola u okviru konkursa “Učionica iz snova” je OŠ “Milan Rakić” iz Mionice, koja je prošle godine bila oštećena u poplavama. Tarkett je uspešno završio radove u toj školi krajem aprila ove godine, a u učionici je postavljen prirodni linoleum sa odabranim “Burgundy” dezenima mermernog dizajna u više nijansi bordo crvene.

Za još inspirativniju atmosferu, korišćena su još dva dezena, iz iste kolecije. Dezen poda i šare su odabrali đaci i učiteljica, s obzirom na to da će im pod služi kao prostor za rad. Kao dodatni kreativni detalj, na podu su se našli i jedna “školica” i dodatne šare.

Najsavremenijom Tarkettovom podnom površinom će, u okviru konkursa „Učionica iz snova“, biti nagrađena i OŠ „Desanka Maksimović“ iz Priboja.

Tarkett iz Bačke Palanke predstavlja jednog proizvođača u Srbiji koji može da ponudi sve vrste podnih obloga za različite tipove obrazovnih ustanova. Pored vinila, najpraktičnija podna obloga je linoleum, a Tarkettova kolekcija linoleuma „Etrusco“ je 100 % ekološki pod, koji je jednostavan za održavanje, a nema potrebe za voskiranjem tokom čitavog njihovog veka trajanja.

Tarkettova ideja je da pomogne školama u Srbiji da izaberu prave podove za svoje đake, zaštitite svoju investiciju i smanje dugoročna ulaganja koja se tiču održavanja.

Dezen poda i šare su odabrali đaci i učiteljica

Za sve one koji nisu sigurni u odabir poda, Tarkett Akademija je prava adresa. A više informacija o proizvodima nalazi se na sajtu www.tarkett.rs.

www.tarkett.rsTarkett SEE
Industrijska zona bb, 21400 Bačka Palanka
T. +381 21 7557 649
F. +381 21 7557 637
E. info.trade@tarkett.com
W. www.tarkett.rs

Prethodni tekstTarkett – Pravo rešenje za školske podne površine
Sledeći tekstKoju prostoriju u šta obući?