Neverovatna lepota i svestranost mermernih stepenica (VIDEO)

Mermer je tako plemenit materijal, veoma elegantan i takođe bezvremenski. On je potpuno prirodan materijal i može se naći na različitim mestima naše planete. Koristi se u mnogo različitih oblika i u različite svrhe, a pre svega na zidovima, podovima i kuhinjskim pločama.

Mermerne stepenice su možda manje uobičajene, ali upravo zato se još više ističu. One izgledaju apsolutno prelepo, ali da bi se postigao savršen balans u enterijeru mora se primeniti jednostavan ili čak minimalistički stil. U redu je dodati neke detalje sve dok vam oni ne oduzmu pažnju od prelepih dezena i boja mermera.

Kako bismo vam pokazali tačno šta pod tim mislimo, u videu vam predstavljamo raskošne enterijere širom sveta. Videćete da crni mermer ima vrlo elegantan i sofisticiran izgled i definitivno izgleda izvrsno. Beli mermer je malo lakši za oči i takođe ima tendenciju da bude svestraniji. 

Stepenice od mermera
Stepenice od belog mermera

Iako elegantan i sofisticiran, u održavanje mermera potrebno je uložiti dosta pažnje a ponekad i – sredstava. Redovno održavanje će mermerni pod zaštititi od vlage, oštećenja i fleka, i produžiti mu lep i svež izgled.