Ekstrudirane keramičke pločice španskog karaktera

Ekstrudirane pločice su formirane postupkom u kojem se mokra glina ili plastična masa ubrizgava kroz kalup i seče pre pečenja. Ove pločice su manje dimenzionalne konzistencije od presovanih pločica. One uključuju rustične stilove poput terakote i šljake. Često se koriste napolju ili svuda gde se rustični efekat zahteva. Dalja klasifikacija ekstrudiranih pločica je na prirodne osnove tehničkih karakteristika koje se odnose na dimenzione kvalitete i kvalitete površina. Pojedinačne ekstrudirane pločice se proizvode u vidu dugih ploča koje se seku i oblikuju.

Dvostruko ekstrudirane pločice, poznate kao podeljene pločice, proizvode se u nizu koji se mora podeliti pre nego što se pločice počnu seći.
Kolekcija ekstrudiranih keramičkih pločica prožeta je brilijantnošću španskog sunca, i prepoznatljivim španskim karakterom.

Lifeark – Keramičke pločice u više oblika

Lifeark linija se sastoji od četiri karakteristična stila: Bambus, Ajvi, Skala i Kanal. Puno značenje ovih linija na prvi pogled je u razumevanju dizajna. Bambus ima divan, segmentni izgled koji unosi svežinu u prostoriju. Kanal pripada dizajnu dugih i čistih linija. Ajvi se pojavljuje u kombinaciji nespojivog – modernog i klasičnog, ručno izrađenog ratana. Skala može da se koristi kao obloga kako bi ojačala preklopljene delove tradicionalne šindre. Ova inovativna keramika dolazi u nizu smelih, jarkih boja. Njihova primena je u unutrašnjim i spoljašnjim površinama kod fasada.

Ekstrudirane zidne pločice fasada

Primena

Ekstrudirane pločice se koriste kod gradskih parkirališta  i mogu izdržati uticaje kiseline i baze održavanjem topline klasičnim metodama. Mogu se podjednako koristiti i kod podova i kod zidova.

Ekstrudirane podne pločice