Negujte Vaše podove na pravi način

Uljeni podovi, sve popularniji na našem tržištu i sve češći izbor ljubitelja prirodnih podnih obloga, jesu nešto što će vašem domu dati elegantan izgled.

Nema većeg zadovoljstva nego kada odaberete lepu i efektnu podnu oblogu za svoj dom i kada nakon postavljanja uvidite koliko doprinosi izgledu enterijera svojom elegancijom ili dobrom kombinacijom boja. Da biste taj utisak što duže zadržali potrebno je da redovno održavate podove u vašem domu, pogotovo u zimskom periodu, kako bi uspešno vršili funkciju dekorativnog elementa i kako bi što duže trajali bez potrebe za zamenom.

Kod uljenih parketa glavno pitanje je kako se oni uopšte održavaju. Kako kažu stručnjaci iz Magic Floor-a, posle prvog nanošenja ulja, usisavanje poda se ne preporučuje u prvih 24 do 36 sati, dok se čišćenjem ne biste trebali baviti prvih 5 dana. Važno je da sredstva za održavanje drveta budu preporučena od strane podopolagača jer jedino uz ovakve proizvode može biti garancije. Prosto, ne možete istim sredstvom čistiti keramičke pločice i uljeni parket.

Čak i u slučajevima u kojim jeste poslušali stručno lice i kupili adekvatno sredstvo za vaš parket, njega ne biste trebali koristiti više od jednom nedeljno bez dodatka vode. Takođe, ne hodajte po svom parketu sve dok se sredstvo za čišćenje potpuno ne osuši.

Magic Floor kompanija je ekskluzivni zastupnik i distributer Rubio Monocoat brenda čiji proizvodi za završnu obradu i održavanje svih drvenih površina u enterijeru i jesu naša preporuka za klijente.

Održavanje uljenih podova / foto: Magic Floor doo
Održavanje uljenih podova / foto: Magic Floor doo

Zbog svoje boje i ulja koja drvenim površinama daje prirodnu notu stiče se utisak da hodate po prirodnoj površini. Ipak, uvraženo je mišljenje da je uljene podove teško održavati i da oni ne mogu toliko dugo da zadrže onaj izgled koji su imali na početku. Ovo nije tačno. Evo zašto.

Vodeći svetski proizvođači ulja za drvene podove, imaju u svom proizvodnom programu i sredstva za održavanje istih. Jedan od njih je i Rubio Monocoat, a ekskluzivni zastupnik za ovo područje za njihove vrhunske proizvode je kompanija Magic Floor.

RUBIO MONOCOAT
UNIVERSAL SOAP

Rubio Monocoat Universal Soap
Rubio Monocoat Universal Soap

Sredstvo koje se koristi za redovno čišćenje nauljenih površina. Pravilnom upotrebom u potpunosti uklanja sve masti i nečistoće, ne ostavljajući film.

Uputstvo za upotrebu

  • Usisati površinu
  • Sipajte maksimalno od 50 do 100 ml sredstva u kofu sa 10 L vode
  • Očistite površinu mopom
  • Vreme sušenja: ± 15 minuta

RUBIO MONOCOAT
SURFACE CARE

Rubio Monocoat Surface Care
Rubio Monocoat Surface Care

Rubio Monocoat Surface Care je praktična, spremna za upotrebu, verzija sredstva za čišćenje Rubio Monocoat Universal Soap. Pogodna je za brzo čišćenje manjih drvenih površina.

Uputstvo za upotrebu

  • Naprskati sredstvo na zaprljanu površinu
  • Obrisati suvim mopom ili mikrofiber krpom
  • Vreme sušenja: ± 15 minuta

Čistite maksimum jednom nedeljno sa Rubio Monocoat Universal Soap ili sa Rubio Monocoat Surface Care. Previše često čišćenje uz prekomernu upotrebu sredstva može ostaviti tanak sloj (film) na površini poda na kom se može zadržavati prljavština i prašina. Voda ne bi trebalo da se zadržava na površini poda i savetuje se da izbegavate hodanje po njemu dok se on u potpunosti ne osuši. Preporučen način rada je sa dve kofe, jedna sa smešom sapuna, a druga sa čistom vodom za ispiranje nečistoća sa mopa.

www.magicfloor.rs
MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14, 11000 Beograd
T. +381 11 26 64 884
M. +381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs
www.magicfloor.rs

Prethodni tekstREKLI SU O NAMA… Teodora Nićiforović iz kompanije Baumit Serbia d.o.o.: Čestitam vam i radujem se novim zajedničkim jubilejima
Sledeći tekstREČ STRUČNJAKA: Kako izabrati adekvatno rešenje za odvodnjavanje?