Drveni podovi inspirisani prirodom

DRVO – PRIRODAN IZBOR

Drvo je prirodan proizvod ali i najznačajniji ekološki građevinski materijal koji nam je dostupan. Njegove prednosti su odavno poznate u gradnji a svedoci smo koliko je postalo nezamenljivo i u uređenju enterijera. Drvo se odlikuje odličnim termičkim svojstvima: čak i na relativno niskim temperaturama, površina drveta je i dalje ugodna pri kontaktu. Njegov veliki kvalitet je da je kao materijal antistatičan i veoma dugotrajan. I posle mnogo godina korišćenja, pritisaka i habanja, drvene površine se mogu lako renovirati, tako da izgledaju kao nove.

U formi podova drvo nudi sve pogodnosti koje možemo poželeti: dobru izolaciju buke i toplote, apsorpciju zagađenja, jednostavnost u održavanju higijene i elastičnost.

Velika raznovrsnost dostupnih vrsta drveta, varijacije u njihovoj boji i teksturi pružaju mogućnost da svaki pod od drveta bude jedinstven. Bilo da je u pitanju masivni parket, lamelni ili brodski pod, njegova završna obrada presudna je za konačan izgled ali i za nivo njegove zaštite i otpornosti prilikom eksploatacije.

LEPLJENJE, TONIRANJE I LAKIRANJE DRVENIH PODOVA

Parket, u užem smislu, je podna obloga od drveta. Posmatrano u sistemu ugradnje, kompletan sistem čine još i podloga, lepak, izolacija i površinski premaz. Potrebno je da svi ovi elementi budu međusobno usklađeni, jer za optimalan konačni kvalitet nisu od važnosti samo osobine parketa, već celog sistema.

Tokom godina, prateći zahteve i napredak tehnologije u industriji, razvili smo sisteme lakova na bazi vode i rastvarača pogodnih za zaštitu i dekoraciju, kako novih parketa, ako i za reparaciju starih i dotrajalih podova. Pravi izbor zavisiće od pretpostavljene namene I opterećenja.

Sistemi premaza za drvene površineZa sve premaze obezbedili smo celokupan sistem do finalne obrade: od lepkova, mase za fugovanje, preko osnovnih do završnih lakova i alata.

Naši lakovi atestirani su ne samo za upotrebu u rezidencijalnim objektima, već i za sportske hale, plesne dvorane i ostale prostore čije podne površine zahtevaju viši stepen zaštite.

U skladu sa trendovima, uz naše lakove u ponudi su i vodeni i nitro bajčevi za toniranje podnih površina.

Pitura logo

PITURA doo fabrika boja i lakova
Batajnički drum 10v
11080 Beograd
T +381 (11) 37 55 434
W www.pitura.co.rs
E info@pitura.co.rs