Napravimo da rano proleće bude leto

Grupacija ATTOS bavi se proizvodnjom i distribucijom komponenti grejanja, mernih i kontrolnih uređaja (proizvođači kotlova i bojlera, prizvođači kućnih aparata, podrška sistemima grejanja, akumulacija vode svih veličina i namena, itd.). U okviru grupacije radi i ATTOS KLIMA, koja efikasno nastupa u segmentu grejanja i hladjenja objekata (rezidencijalnih, poslovnih, industrijskih … ).

NAPRAVIMO  DA RANO PROLEĆE – BUDE LETO

HVALA što naše savete o efikasnosti i ekonomičnosti u vašim domovima i firmama prihvatate, i uviđate da je zapravo korist – VAŠA! Sistemi za otapanje snega i leda prilaznih utovarnih rampi, stepeništa javnih i privatnih prostora, prilazne staze, a pogotovo otapanje snega i leda sa krovova objekata je dalo rezultate i DOKAZALO svoju isplativost!

U nastupajućim danim se po tom pitanju možemo malo opustiti i dati malo oduška … tako što ćemo se posvetiti komforu u našim domovima i prostorima gde boravimo. O principima niskoenergetskog zagrevanja (podno, zidno, plafonsko) smo već dosta pričali, i tržište ovakav vid grejanja APSOLUTNO prihvata i retko ne razmatra kada se dođje do ove problematike … primenjuju se još od starog rima, pa zašto ne bi sada? Znači, ova grejanja kao rešenje ne treba posebno predstavljati i hvaliti … ali koji izvor i koju tehnologiju odabrati?

Sistemi za otapanje snega i leda prilaznih utovarnih rampi

U danima kad je električna energija među najpovonijim energentima, uz laku i jednostavnu montažu, a pogotovo sa velikim mogućnostima upravljanja, grejanje putem grejnih kablova – se logično nameće tržištu!

Utoliko, ATTOS KLIMA tržištu nudi savremeni princip primene i upravljanja, koji je u skladu sa ekološkim tenedencijama i potrebama očuvanja planete, i principima efikasnosti i jednostavnosti upotrebe.

Zamislite da, kao kada odmotavate tepih, razmotate grejno telo, povežete kontrolu (sonde i termostat), povežete na napajanje – i grejanje radi! Toliko je jednostavno! U slučajevima korišćenja drugih vidova podnog grejanja, kada odlučite da isključite sistem – ceo objekat je bez grejanja!

Ali! Kada se odlučite za grejne kablove … možete IZDVOJENO grejati samo hodnike, kupatila i sanitarne čvorove … pogotovo ako ste predvideli, možete grejati npr. samo pod ugradne tuš kabine!

Učinite sebi uslugu i pojednostavite dovoljno komplikovan život – obezbedite sebi sve povoljnosti komfora – ekonomično!
NOVO !!! Sprečite nastajanje buđi na vašim zidovima!!!

U saradnji sa partnerom LORENZONI – razvijeno je KVALITETNO rešenje za problem koji nije prijatan kako estetski, tako i zdravstveno – rešavanje problema buđi na pozicijama gde nije dobro izvedena izolacija ili pozicije u objektima gde imamo loše prestrujavanja vazduha, te se zadržava vlaga.

LORENZONI - razvijeno je KVALITETNO rešenje za problem buđi

Razvijen je poseban tip grejača koji se postavlja u zid ispod završnog sloja, izuzetno male snage (instalirana snaga bude 20-40W) sa termostatskom kontrolom. Zapravo omogućujete da na definisanoj poziciji izjednačite temperaturu sa preostalim delovima prostorije i time eliminišete nastanak buđi.

Nakon postavljanja i inicijalnog zagrevanja zida, potrošnja se svodi na 100 do 200w – dnevno, što preračunato u troškove krečenja i drugih mehaničkih sredstava je apsolutno zanemarljivo, a u dnevnom prikazu potrošnje je manje od jedne sijalice koja se koristi u objektu.

TRETMAN VAZDUHA – EFIKASAN I EKONOMIČAN! Do you aGREE?

Naši korisnici mimo zahteve grejanja, logično imaju potrebe i želje, takođe za sistemima tretmana vazduha (grejanje, hlađenje i ventilacija). S obzirom na svoje specifičnosti, ali i ekonomski momenat gde ova stavka predstavlja dodatni trošak, sistemi se biraju isključivo po principu visoke efikasnosti, male potrošnje, ekološki pristupačnih uređaja, sa minimalnim negativnim uticajima po korisnika i okolinu gde je jednako prioritet i komfor korišćenja (stvaranje prijatnog okruženja, sa minimalno buke, sa opcijama programiranja i planiranja rada, i sl.).

Korisnicima se obezbeđuje kompletna usluga – od predmera, preko sugestije i zajedničkog odabira opreme u skladu sa potrebama i okruženjem – sve do postavljanja i postgarantnog praćenja kvaliteta rada. Nastup na tržištu je isplaniran u saradnji sa partnerima. Utoliko, radi se i edukacija i podrška partnera, tj. isporuka opreme po upitu, kako sa lagera, tako i namenski – uređaji po porudzbi.

U ponudi tržištu prednjače DC INVERTER klima uređaji (zidni, kasetni, kanalski, kao i multi sistemi – jedna spoljašnja – više unutrašnjih jedinica, bilo koja) sve do VRF sistema, toplotnih pumpi i čilera.

GREE proizvodi profesionalnu opremu

U ovom segmentu su postignuti značajni rezutati sa opremom GREE. Sa svojih šest proizvodnih lokacija, GREE je najveći količinski proizvođač klima uređaja na svetu sa prizvodnjom od preko 22.000.000 uređaja godišnje. Takođe su među retkim kompanijama koje su usko specijalizovane za razvoj i proizvodnju uređaja za tretman vazduha kako freonskih, tako i vodenih sistema. Mimo rezidencijalnih klima uređaja (tzv. kućni split sistemi), GREE prvenstveno proizvodi profesionalnu opremu.

Okosnicu uspeha GREE ima u snažnom istraživačko-razvojnom centru i visoko-efikasnoj kontroli kvaliteta. GREE poseduje preko 1.100 patenata u segmentu klimatizacije, gde se posebno izdvajaju inverter rešenja … kompresora (tzv G10 inverter, minimalni broj obrtaja je na 10 Hz), “smart defrost system” (visoka efikasnost – u odnosu 1:5), centrifugalni čileri, efikasnosti do 9,18 (COP), kao i razvijen i sertifikovan program rezidencijalnih klima uređaja koji rade na R290 (naslednik freona R410, po normama EU).

GREE je najveći količinski proizvođač klima uređaja na svetu

Time su uređaji koji su bazično u D ili C klasi efikasnosti – direktno postigli A klasu efikasnosti, samo promenom vrste kompresora i rashladne tečnosti. GREE je posebno ponosan na saradnju sa DAIKIN-om, gde od 2009. imaju zajednički proizvodni pogon za inverter komponente, kao i zajednički ogranak istrazivačko-razvojnog centra za invetrer tehnologije.

Svu tehniku koju zastupa, i nudi, ATTOS KLIMA radi isključivo organizovano sa edukovanim partnerima. Svi programi su pokriveni kvalitetnom garancijom i tehničkom dokumentacijom, sa obezbeđenim svim potrebnim komponentama postprodajnog programa.

ATTOS KLIMA vas poziva da ZAJEDNO – kupcima nudimo KVALITET – ali DOSTUPAN!!!

ATTOS KLIMA d.o.o.
Temerinski put 26a 
21000 Novi Sad
+381 21 419 999
+381 21 419 900
attosklima@attos.rs
http://www.attos.rs