Podovi za sportske terene i dečija igrališta

Preduzeće Maraton ldn DOO se bavi izvođenjem sledećih radova:
– Izrada sportskih gumenih podloga – tartana, za otvorene, zatvorene sportske terene kao i za atletske staze.

Sportske podloge izrađujemo sa sopstvenim SMG mašinama, u saradnji sa renomiranim švajcarskim proizvođačem sportskih podloga firmom Conica. Saradnja sa Conicom nam garantuje vrhunski kvalitet a za korisnika sigurnost i bezbednost više godina.

Ugradnja atletske staze u Skoplju koja je dobila sertifikat najviseg kvaliteta IAAF CLASS I
Foto: Maraton Ldn d.o.o.

Kompletni sistemi sportskih podloga su atestirani od strane svetskih federacija kao sto su IAAF, FIBA, IHF, ASTM kao i usklađenost EN norme.

Među značajnijim izvedenim projektima izdvojili bi ugradnju atletske staze u Skoplju koja je dobila sertifikat najviseg kvaliteta IAAF CLASS I.

Pored pomenutog projekta izdvojili bi i ugradnju atletske staze u sistemu CONIPUR SW u tunelu AK Crvena Zvezda u Beogradu.

Izdvojili bismo sportske podloge koje se najcesce izvode i njihovu namenu.

Sportski pod Conipur HG
Namenjen isključivo unutrašnjim sportskim objektima. Izrađjuje se u prvom sloju od sbr crne gume u debljini od 4-8mm a gornji sloj podloge je liveni poliuretan u debljini od 2mm. Conipur HG poseduje sertifikat FIBA, IHF, BWF, DIN V 18032-2 i EN 14904.

Sportski pod Conipur EPDM
Namenjen multifunkcionalnim sportskim terenima. Izrađuje se od epdm granulata i poliuretanskog veziva u debljini od 10-13mm. Pod je sertifikovan od priznatih međunarodnih institucija.

Sportski pod Conipur SP
Namenjen pre svega atletskim stazama i sportskim terenima. Izradjuje se od prvog sloja sbr granulata sa poliuretanskim vezivom i gornjeg noseceg sloja od epdm granulata granulacije od 0.5-1.5mm u spric sistemu. Ukupna debljina podloge iznosi 13mm. Pod je sertifikovan od priznatih medjunarodnih institucija.

Sportski pod Conipur SW
Namenjen atletskim stazama i sportskim terenima. Izrađuje se od donjeg sloja sbr crne gume u debljini od 10mm i nanošenjem specijalnih premaza u koje se ubacuje epdm granulat. Za razliku od sistema Conipur SP koji ima završnu grubu teksturu, ovaj sistem ima završni sloj meko granularne strukture.

Sportski pod Conipur Pro Clay
Namenjen iskljucivo teniskim terenima. Ovaj sistem podloge je namenjen i za unutrašnje i spoljašnje teniske terene. Izrađuje se od mlevene glinene cigle i PUR lepila, gornji sloj je sitno mleveni tenisit. Ukupna debljina iznosi 30mm. Prednost ove sportske podloge je u tome sto za nju nije potreban sloj asfalta ili betona, nije potrebno nikakvo održavanje i može da se koristi 12 meseci u godini.

Podovi za sportske terene
Foto: Maraton Ldn d.o.o.

Pored navedenih sportskih podloga izrađujemo i podloge od tartana za dečija igrališta u debljini od 10-60mm. Izdvojili bi projekat Mali Kalemegdan u Beogradu, gde smo izvršili ugradnju tartan podloge na brdovitom terenu dečijeg igrališta. Ovo dečije igralište je jedino u Srbiji izvedeno sa gumenom podlogom – tartanom na brdovitom terenu.

Takođe se bavimo ugradnjom sportskih podova od parketa namenjenih sportskim dvoranama i fiskulturnim salama. U ponudi imamo sportske podove od punog parketa sa potkonstrukcijom kao i podove od višeslojnog parketa fabrički izlakiranog. U najvećem broju izvodimo ugradnju sportskih parketa u masivu jasena i hrasta.

Pored sportskih parketa u ponudi imamo i kompletan program sportskih rekvizita i sprava za opremanje fiskulturnih sala i spoljnih sportskih terena. Sportski rekviziti su naši proizvodi i za njih posedujemo EN Sertifikate.

Značajno je pomenuti da u ponudi imamo program dečijih igrališta u saradnji sa našim francuskim dobavljačem Proludic. Igrališta su sertifikovana po standardu EN 1176, vrhunskog su kvaliteta i veoma modernog dizajna.

www.maraton-ldn.comMaraton Ldn doo
A. Aleksandra Stankovića 20/a, 22202 Mačvanska Mitrovica
T. + 381 22 651 491, 651 492, 651 493
M. + 381 63 80 21 457
E. maratonldn@gmail.com
W. www.maraton-ldn.com