Najlepše inovacije među podnim oblogama

Glavna razlika u odnosu na prave drvene daske, jeste što se “lažne” drvene ploče mogu uspešno koristiti na podovima i zidovima. Pločice su proizvedene od strane italijanskih proizvođača koji su najbolji u svom poslu.

Osnovna razlika između porcelanskih i keramičkih pločice je u kvalitetu i ceni, porcelain je nešto skuplji.

Vintidž izgled drvenih pločica

Ukoliko imate kućicu na obali, u blizini šume ili na velikoj prostranoj površini zemljišta, drvo je uobičajen materijal koji se primenjuje, a vintidž efekat pločica koje imitiraju drvo je funkcionalan i definitivno lep način da se spoljašnje okruženje na topao i koritan način uvede u vaš dom.

Pod od recikliranog drveta
Slika 2 – Pod od recikliranog drveta

“Ispravljene” pločice

“Ispravljene” pločice su dobijene izjednačavanjem pločica koje ne leže u istoj ravni podnih obloga, ili su različite u debljini za par santimetara. Pločice su mehaničkim putem precizno isečene tako da se međusobno savršeno uklapaju.  Kako “ispravljene” pločice nemaju imperfekcija i isečene su precizno, njima ne treba linija u vidu cementnog mleka a kako drveni podovi nemaju linije cementnog maltera, linija mršavog maltera može da bude najbolji izbor za efekat drvenih pločica.

Ispravljene pločice
Slika 3 – Ispravljene pločice

Pločice od recikliranog drveta

Pločice od recikliranog drveta nisu najfunkcionalniji izbor. Pukotine se mogu napuniti zemljom i bakterijama, te pločice mogu biti teške za održavanje čistim, pa su u današnje vreme digitalne slike na porcelanskim pločicama odličan izbor da se prikaže sva lepota poda bez pukotina.

Digitalna fotografija na podu
Slika 4 – Digitalna fotografija na podu

Ovo su samo neki od unikatnih primera izgleda vašeg poda. Ponuda je velika, i raste svakodnevno, zahvajujući brilijantnim umovima i genijalnim idejama ljudi, koji najobičniji drveni pod mogu učiniti poželjnim i egzotičnim.