Moderan način dekoracije mermerom

Ekskluzivnost i elegancija enterijera u najvećoj meri zavisi od odabranih materijala koji opremaju sam prostor. Mermer spada u jedan od najznačajnijih građevinskih materijala kojim se može obložiti enterijer. Visok sjaj, kao i velik izbor boja glavne su karakteristike – prednosti ovog materijala. Pored estetike, mermer je čvrst i jak materijal, jednostavno se održava i otporan je na vodu, vatru kao i na hemikalije.

Luksuz mermera

Pored prirodnog mermera, postoji i veštački koji nastaje mešanjem tutkalne vode sa albaster gipsom i zemljanom bojom. Mermer je sinonim za luksuzni život. Ovaj neverovatan prirodni kamen krasi kuće bogatih već vekovima. Danas se mermer i dalje smatra luksuzom i primenjuju se sve više i više, za podove ili zidove.

Razlike između prirodnog i veštačkog mermera su gotovo neprimetne, što se tiče izgleda. Razlikuju se u ceni; veštački mermer je dosta jeftiniji od prirodnog. Mermernim pločama se mogu obložiti: stepenište, podovi, zidovi i dr.

Mermerna estetika

Mermerni podovi u nijansama sive, u kupatilu izgledaju  odlično. Mermer fenomenalno izgleda ukoliko kamin obložite njime, jer je otporan na velike temperature. Takođe, otporan je i na vlagu pa idelan kod oblaganja bazena. Mermerni podovi mogu izgledati hladno, ali su oni najbolje rešenje za prostore u kojima je postavljeno podno grejanje.

Prethodni tekstZaštita parketa
Sledeći tekstGrađevinske folije – premazi na bazi bitumena