Luksuzni mermer u vašem enterijeru

Ako se samo setite kako izgleda Tadž Mahal, simbol ljubavi i dugovečnosti, shvatićete zašto se za mermer kaže da je najviši oblik luksuza u jednom prostoru. E, a kada se takav materijal nađe u vašem domu, složićete se da ste vi baš jedan srećnik. Mermer je prirodni materijal koji u kom god prostoru da se nađe, dovodi do njegove potpune transformacije. Zahvaljujući podnom grejanju, upotreba mermera je danas daleko veća i prijatnija.

Budući da je dobar provodnik, sa pojavom i ugradnjom podnog grejanja rešena je jedna od njegovih „mana“, hladnoća u hladnijem delu godine. Međutim, u kombinaciji sa podnim grejanjem on stvara jednu savršenu, toplu sredinu u kojoj dominiraju luksuz, elegancija, moderni dizajn, prostranost i dugovečnost. A, ako tome dodamo konstantan sjaj, lakoću održavanja i hlad u letnjim mesecima, jasno je o kakvoj estetskoj i emotivnoj dominaciji se radi. Pored podova, mermer se danas, sve intenzivnije koristi i kao zidna obloga, čime se efekat bogatstva modernog prostora dodatno pojačava.

Mermer je takav materijal da se može koristiti u svim prostorijama, od ulaza, preko dnevne i spavaće sobe, do kupatila, sa podjednako jakom vrednošću i lepotom. Takođe, u novije vreme koristi se i za izradu pojedinačnih elemenata i delova enterijera. Pa tako, veoma često se koristi za oblaganje stubišta, kuhinjskih radnih delova i stolova, za pojedine komade nameštaja. Međutim, najširu namenu našao je u uređenju kupatila, kao podna i zidna obloga, ali i za izradu kupatilskog nameštaja, kadi, tuš kabina i stena, gde u kombinaciji sa staklom stvara jedna vanvremenski, moderan prostor.

Verna imitacija mermera kroz pločice

Kako je u pitanju prilično skup materijal, proizvođači podnih obloga uvideli su kako da mermer približe širem krugu njegovih ljubitelja. Odlično rešenje videli su u usavršavanju pločica. Posebnom tehnologijom, keramičke pločice su dobile novi dizajn koji verno prikazuje prirodne materijale, među kojima i mermer.

Keramičke mermerne pločice napravile su pravu revoluciju kada je uređenje enterijera u pitanju. Veliki formati doprineli su brzom, jednostavnom i kvalitetnom uređenju prostora. Kako podova, tako i zidova. Monolitnost i odsustvo fugni omogućilo je stvaranje vizuelno prostranih celina, pa čak i u slučajevima malih prostora. Sa druge strane, takve pločice su omogućile lakoću i jednostavnost održavanja, što, složićete se nije nimalo naivno kada su gotovo sve površine prekrivene pločicama. A lepota, raskoš i luksuz koji pruža tako uređen prostor, sinonim je za život na visokoj nozi.

Balkania Ceramics vaš saradnik na putu do luksuza

Odlično mermerno rešenje za svaku prostoriju u svom domu, možete pronaći u salonima Balkania Ceramics. Pored pločica kvalitetnog španskog porekla, različitih dimenzija, dizajna, različite završne obrade, na adresi ovog dobavljača možete pronaći tačno ono što vama treba. Nema lutanja. Ukoliko ste ljubitelj mermera, ovde možete pronaći rešenje za ostvarenje svoje želje. I ne samo to. Osoblje je tu da vam pruži korisnu informaciju, stručno mišljenje, savet i podršku. Vaše je da prošetate salonom, uverite se i sami u lepotu mermernih pločica, zamislite ih u svom prostoru i ako je to to, čekate da vaše želje postaju stvarnost.

Na kraju ostaje nam samo da zaključimo da i nije tako teško ostvariti snove, teško je otkriti šta želite. Nije li tako?