Upotreba mermera u vašem enterijeru

Mermer je prirodni kamen koji se koristi od davnina. Uvek je predstavljao izazov u stvaranju arhitektonskih i vajarskih dela, dajući prostoru status luksuza.

Mermer je moderan način dekorisanja enterijera. Kao materijal, neophodno ga je koristiti u malim količinama. Kada se spomene mermer, ljudi pomisle na velike, rashladne komore, zatvorene od poda do plafona ili na skulpture koje krase sobe muzeja.

U slučaju upotrebe mermera, manje znači više. Inovativnim načinima uređenja koji daju klasičan izgled vašem dekoru, vaš životni prostor ćete učiniti modernijim.

Mermerni stubovi

Popularan trend današnjice su otvoreni koncepti življenja. Bez obzira da li živite u malom prostranu ili prostranoj kući, i dalje ste vi ti koji definišete boravišni prostor. Stubovi od mermera pravih ivica i sa malo dekorativnih dodataka unose industrijski osećaj u vaš dom. Nema potrebe za postavljanjem stubova od poda do plafona, već je bolje postaviti zid sa stubovima koji će odvojiti prostor.

Mermer na zidovima i podovima

Ukoliko podove i zidove prekrijete mermerom, prostor može izgledati previše hladno. Poželjna je upotreba mermera kao alternativa u kupatilima ili trpezariji. Dodajte mermer u prostor sobe u vidu stolica sa mermernim nogama. One će upotpuniti sliku i uspostaviti prijatniji i topliji osećaj boravka u sobi. Ukoliko dodajete mermer na pod, foaje je odličan izbor. Dodavanjem umetničke note trpezariji ili kupatilu koristeći mermer dobija se luksuzan osećaj.

Nameštaj od mermera

Mermer je odličan kao materijal za nameštaj: on je jak, snažan i dugotrajan. Ovakav komad nameštaja je masivan i može izdržati mnogo habanja. Zamenom drvenog kuhinjskog stola mermernim, stvara se vizuelni prelaz iz kuhinje u trpezariju. Malim mermernim stočićem za kafu možete dodati malo elegancije vašem životnom prostoru. Upotreba mermernih stolova je odlična za vrtove ili balkone jer, budući da su teški, dovoljno su izdržljivi da ostanu na svom mestu tokom olujnog vremena.

Mermer u dekoru

Detalji od meremera u vašem enterijeru učiniće ga romantičnijim i suptilnijim. Komad zidne ili podne umetnosti neutralnih boja i smelih linija, od mermera, može biti sasvim dovoljan element za dekoraciju enterijera.