Ljubav prema kamenu: stvaranje inspirativnih prostora

Malo je proizvoda jednako svestranih i izdržljivih – da, izdržljivih – onako kao što je to mermer. Sada, zahvaljujući napretku u tehnologiji, ovaj materijal nudi još više.

Nije iznenađujuće da prilikom dizajniranja i oblikovanja svojih domova nastojimo da prirodne elemente istaknemo i u zatvorenom prostoru.

Mermerni izgled: dizajn enterijera dobija modernu nadogradnju

Uključivanje kamena, drveta i drugih prirodnih materijala u naš enterijer je tradicija koja traje već vekovima. Međutim, poput mnogih dizajnerskih disciplina, u dizajnu enterijera dominiraju trendovi. Boje, teksture i materijali koji su u toku jedne sezone, mogu imati drugačiju namenu naredne.

Na sreću, ovi trendovi imaju tendenciju da budu ciklični i obično, zahvaljujući promenama u tehnologiji mnogi proizvodi i stilovi pronalaze novu svrhu.

Pod od mermera
Pod od mermera

Mermer definitivno doživljava veću primenu u dizaju enterijera. Ljudi postaju hrabriji u svom izboru materijala i sada vidimo mnogo više odvažnijih mermernih stilova koji su uklopljeni u dizajn objekata kako u enterijeru tako i u eksterijeru.

Ljudska percepcija mermera kao materijala starog sveta koji najviše odgovara tradicionalnom dizajnu, promenjena je zahvaljujući sve većoj ponudi mermernih obloga i sve češće je doživljavamo kao element modernih enterijera.

Mermer, u zavisnosti od debljine ploča, je idealan za upotrebu na zidovima, podovima i radnim kuhinjskim elementima, kao i za izradu elemenata nameštaja poput stolova. Najbolje od svega, ovo je lagan, izdržljiv proizvod.

Jedan od primamljivijih aspekata mermera je njegova tekstura; u rasponu od blagih, suptilnih linija do podebljanih reza kontrastnih boja. To znači da možete koristiti nepravilne, ali prelepe dezene svojstvene mermeru da biste postigli željeni dizajn ili stvoriti unikatan komad nameštaja koji je jedinstven za vas.