Innovative World – Kameni furnir

Zahvaljujući inovativnom pristupu sečenja i obrade kamena u mogućnosti smo da vam predstavimo kameni furnir debljine svega 1mm. Prednost ove vrste materijala u odnosu na tradicionalne obloge od kamena jeste jednostavna i brza aplikacija na betonsku, gipsanu ili drugu osnovu i obrada standardnim alatima za rad sa drvetom.

Kameni furnir debljine svega 1mm
Foto: Innovative World d.o.o. – Kameni furnir debljine svega 1mm

Za proizvodnju kamenog furnira koristi se škriljac. Ova metamorfna stena nastala preobražajem sedimentnih ili magmatskih stena nudi raznovrsnost u teksturi i koloritu. Površina kamena može biti glatke i mat ili grublje teksture sa efektom sjaja u zavisnosti od količine kvarca u sebi.

Rezultat konačnog proizvoda jeste kamena površina
Foto: Innovative World d.o.o. – Rezultat konačnog proizvoda jeste kamena površina

Prva faza u proizvodnji jeste isecanje kamena na debljinu manju od milimetra, a zatim se kameni furnir sjedinjuje lepljenjem sa fiberglasom ili tekstilom, što je neophodno ovako tanko sečenom kamenu. Rezultat konačnog proizvoda jeste kamena površina sa izuzetnom fleksibilnošću zahvaljujući potpornom materijalu.

U zavisnosti od materijala korišćenog za potporu, razlikuje se i područje primene ovog proizvoda:

Furnir dobijen kombinacijom kamena, fibergasa i smole se koristiti kako u enterijeru tako i u eksterijeru. Jednostavnost manipulacije i laganost materijala idu u korist oblaganju fasada ovim materijalom.

Isto tako i oblaganje stubova kružnog oblika je neuporedivo ekonomičnije i brze u odnosu na druge načine oblaganja kamenom.

U enterijeru se za izradu kuhinjskih frontova, oblaganje vrata, zidova i podova koristi furnir koji je sačinjen od kamena i tekstilne podloge impregnirane smolom.

Furnir za oblaganje stubova kružnog oblika
Foto: Innovative World d.o.o. – Furnir za oblaganje stubova kružnog oblika

Treća vrsta furnira jeste transparentni furnir, koji u kombinaciji sa pozadinskim osvetljenjem naglašava lepotu i teksturu kamena, te se najčešće upotrebljava za akcentovanje nekog zida, za izradu rasvetnih tela ili barskog pulta.

Pozivamo vas da nas posetite u našem izlozbenom salonu, u Kablarskoj ulici br. 5 , u Beogradu, gde ćemo vam predstaviti kolekciju od 22 vrste kamenog furnira.

*Fleksibilnost sve tri vrste furnira se dramatično pospešuje upotrebom toplotnog pištolja na temperaturi od oko 400 stepeni.

www.innovative.rs
Innovative World
Kablarska 5, 11000 Beograd
T. +381 11 40 71 758
M. +381 63 838 55 86
E. info@innovative.rs
W. www.innovative.rs

Prethodni tekstPlan je, ipak, imati plan
Sledeći tekstBaumit i Kema – Ugradnja fasade sa oblogom od keramika ili kamena