LVT u dekoru drveta – Parket da li primećujete razliku?

prodDrvo je materijal koji ljudi generalno vole. Posebno u svom domu. Je l’ da? Jedan od omiljenih varijanti drveta u životnom okruženju jesu podovi. Stari dobri, topli, drveni podovi, koji već na prvi dodir bude tamo neka davna vremena i još uvek bliske emocije. Pogađate. Pričamo o parketu.

Parket, pod za sva vremena i uvek iste emocije

Složićete se da prostori u kojima se nalazi parket odišu nekom posebnom energijom. Energijom topline, prirodnosti, tradicije, bliskosti. Energijom neprolazne vrednosti. Kako god da ga pogledate parket je nenadmašiv. I funkcionalno i estetski.

Kada pođemo od funkcionalnosti, parket je, ukoliko se pravilno, ali lako održava, dugoročna podna obloga, sa dobrom toplotnom i zvučnom izolacijom, kvalitetnim vazduhom i ekološkom održivošću. Sa druge strane, u pitanju je veoma prijatna, topla, estetski neodoljiva podna obloga.

U zavisnosti od potrebe korisnika danas imamo parket od masivnog, punog drveta ili višeslojni parket, gde svaki od njih ima krajnji cilj, a to je komfor svakodnevnog života.

LVT, ekonomičnija varijanta parketa

LVT je luksuzna vinil podna obloga, koja zahvaljujući vernom dizajnu drveta, predstavlja rešenje za sve one ljubitelje drveta, ali sa pristupačnijom cenom. LVT u dekoru drveta pored dizajna ima i teksturu drveta sa sve naglašenim šarama i godovima. Ta vernost je toliko velika da je teško prepoznati da se ne radi o pravom drvetu. Danas se otišlo toliko daleko da u ponudi imamo LVT u dezenu brušenog hrasta, rustičnoj varijanti mekog drveta, više varijanti dizajna riblje kosti i sl.

LVT je otporna podna obloga, koja se lako održava i još lakše uklapa u svaki enterijer. A, kada mu dodate i adekvatnu lajsnu krajnji izgled je neprikosnoven.

Parket ili LVT u dekoru drveta, šta li je?

Potreba i želja da za drvenim podom u enterijeru je stalna, jer drvo daje sve benefite za kompletno uživanje u sopstvenom prostoru. Prepoznavši tu potrebu korisnika, proizvođači su se potrudili i proizveli podne obloge koje će zadovoljiti širi krug ljubitelja drvenog poda. Takve obloge su LVT obloge u drvenom dekoru. Danas ih možemo naći u pločama, daskama, u različitim dimenzijama i nijansama, koje se lako ugrađuju po klik sistemu. I sada se pitate da li je moguće razlikovati parket od ove drvo dekor varijante LVT poda? Moguće je, ali teško.

Ako bi napravili uporedni pregled onda bi to izgledalo ovako:

Tekstura LVT podova

Kada je ova karakteristika u pitanju, gotovo da nema razlike. Svima nam je poznato koliko drvo ima specifičnu strukturu sa šarama, godovima, koja mu daje izgled rustičnog i prirodnog poda. Sa druge strane, LVT ne samo da ima dekor drveta, i po teksturi i završnom sloju može lagano parirati parketu.

Toplina LVT podova

Jedna od veoma važnih osobina drveta ili se više može podvesti pod subjektivni doživljaj korisnika drvenog poda jeste toplina koje ono pruža i odaje prostoru u kome se nalazi. Slična situacija je i sa LVT drvo dekor podom. Kada kažemo slična, mislimo na vizuelni doživljaj. Međutim, i pored savršene teksture i taktilnog doživljaja, može se reći da je LVT hladniji u odnosu na parket. Drugim rečima, fali mu ona doza stvarne prirodnosti

Održavanje

Kod ove stavke, obe podne obloge su lake i jednostavne za održavanje, što je više nego značajno. Međutim, veoma važna činjenica jeste da je LVT otporan na vodu i vlagu i nema bojazni da može doći do oštećenja, podizanja poda i sl. Sa druge strane, veliki neprijatelj parketa je upravo voda, a ako dodamo i da se parket s vremena na vreme mora hoblovati i lakirati, lako je izvesti zaključak: održavanje je ipak na strani LVT drvo dekor poda. Ove se može dodati i lakša ugradnja u odnosu na parket.

Dekor

Drvo ima specifičan i neodoljiv izgled, posebno ukoliko ste ljubitelj drveta. LVT drvo dekor podovi su toliko savršeni u pogledu dekora, da je zaista veoma teško prepoznati da nije pravo drvo u pitanju. Sve varijante od klasike do rustike, od dekora hrasta do mekog drveta jele i kestena, u kojima se javlja LVT pod, podržava izbor ovog poda kao verne kopije drvenog poda.

Cena LVT podova

Najveća razlika između parketa i LVT drvo dekor poda jeste u ceni. Parket je, bez obzira da li je u pitanju masivni ili višeslojni, skuplji u odnosu na LVT koji cenovno pruža šansu širem krugu ljubitelja drveta da u svom prostoru imaju vernu varijantu drvenog poda.

Koliko je LVT napredovao i kako izgleda u drvo dekor varijanti, uverićete se u Mara home prodajnim salonima. Kladimo se da ćete, i pored ove informacije, pri prvom kontaktu sa njihovim LVT podom misliti da je u pitanju pravi parket.

Krenite u Mara home i pronađite svoju varijantu drvene podne obloge.