Kompanija Sika nastavlja sa uspešnim projektima u regionu

Beograd, avgust 2015. – Švajcarska kompanija Sika, svetski lider u hidroizolaciji i proizvodnji hemije specijalizovane za građevinarstvo i industriju prisutna je gde god da se grade najsavremeniji objekti u našem regionu.

Najkvalitetniji Sika materijali koriste se za nastavak izgradnje jedne od najvažnijih tačaka na turističkoj mapi Crne Gore – Porto Montenegro. Investitor projekta Adriatic Marinas je u prvoj fazi izgradio 50.000 m2, dok je druga faza u procesu projektovanja i izgradnje. Planirano naselje koje će biti smešteno iza glavnih dokova podrazumeva luksuzni hotel od 150 soba, rezidencijalne zgrade sa oko 250 apartmana, konferencijski centar, trgovački trg, umetničku galeriju, muzej, sportski kompleks i 10.000 m2 prodajnog prostora.

Kompanija Sika učestvovala je i u realizaciji ostalih prestižnih turističkih projekata među kojima su Arsenal nautička baza u Tivtu, Hotel Regent, kao i Apartmanski blok – Vila Ksenija. U okviru ovih projekata stručnjaci Sike radili su na projektnoj dokumentaciji i pružili tehničku podršku izvođačima prilikom ugradnje Sika materijala.

Regent Hotel-Tivat

Sika MaxTack® Ultra“Ovi elitni projekti su stub budućeg regionalnog razvoja, a najsavremenija rešenja kompanije Sika primenjena su u njihovoj realizaciji. Hidroizolacije za bazene i sanitarne blokove, lepkovi za keramiku, sistemi hidroizolacije terasa i krovova, su samo neka od njih. Poverenje koje nam ukazuju investitori ovako značajnih projekata su najbolja potvrda našeg kvaliteta i posvećenosti razvoju izuzetno kvalitetnih materijala”, kaže Dragan Maksimović, direktor kompanije Sika Srbija.

Od novembra prošle godine u novoj fabrici Sika u Šimanovcima proizvodi se i izvozi na tržište regiona široka paleta proizvoda namenjena upotrebi u svim sferama građevinarstva.

Sika će uskoro predstaviti i novi Sika MaxTack® Ultra, lepak visokih performansi sa snažnim inicijalnim prijanjanjem za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Ovaj lepak je jednokomponentan i elastičan, ne sadrži rastvarače i dobro prianja na većinu standardnih površina. Omogućava unutrašnje i spoljašnje lepljenje raznih delova kao što su kablovske kanalice, akustične pločice, pragovi, ogledala, građevinski materijali, kao i krovne i zidne obloge i ploče. Ujedno, Sika MaxTack® Ultra omogućava fiksiranje bez šrafova i eksera, čak i pod opterećenjem.

 

Sika

Sika Srbija d.o.o.
Patrijarha Pavla 1 – 22310 Šimanovci – Srbija
Tel: +381 22 2155 778
W. www.sika.rs