Kolekcija pločica koja oduševljava!

Podne pločice se odnose na širok spektar proizvoda koji su proizvedeni od različitih elemenata, što rezultira širokim spektrom jedinstvenih površinskih obloga, od kojih svaka ima različita svojstva i karakteristike. Mnoge od njih mogu biti odštampani različitim bojama i obrascima.

Različiti modeli pločica dostupni su u različitim unutrašnjim lokacijama. Oni koriste čvrste, tvrde delove, kao i tanke materijale koji su fleksibilni.

Rustičan prirodni kamen u minimalističkom enterijeru

Pločice u vidu prirodnog kamena iskopane su direktno iz visokog planinskog područja. One daju prostoru osećaj moći i dostojanstva. Istovremeno, poseduju sjajnu individualnost koja je prikazana u nijansama i u teksturalnoj raznolikosti.

Prirodne kamene ploče na Vašem zidu
Slika 2 – Prirodne kamene ploče na Vašem zidu

Naizgled jednostavna soba naglašena je snažnim kontrastom i individualnošću. Beli zidovi predstavljaju okvir koji uramljuje sliku, dok se kamena podloga izdvaja kao dominantna vizuelna karakteristika u okruženju. Ovaj efekat zemaljske energije se prenosi kroz prostor preko tamnih brazilskih pločica za podove, koji su stroga osnova u celokupnom dizajnu.

Travertin

U nekim slučajevima, ta individualnost je više cenjena od savršenstva prilikom izbora kamenih pločica za pod. Travertin, rustičan materijal pruža površini poseban izgled prostoru uz korišćenje blago kontrastnih kvadrata i linija koje služe za dodavanje artističkog osećaja.

Keramički mozaik
Slika 3 – Keramički mozaik

Keramičke pločice

Keramika je materijal od pečene gline, sa staklenom glazurom koja služi za zaštitu i ukrašavanje površine svakog komada. Tehnike štampe koje se koriste na ovim pločicama su prilično sofisticirane, omogućavaju proizvođačima da postignu sjajne, upečatljive ili složene nijanse i dezene, koji mogu u potpunosti promeniti izgled sobe.

Pločice u kupatilu
Slika 4 – Pločice u kupatilu

Vrlo je popularan “fotografski” otisak na keramičkim pločicama koji može biti cvetni, životinjski, sa prikazom poznatih građevina ili ljudi. Ovakve postavke na zidovima kupatila, kuhinja i ostalih prostorija stvaraju vrlo zanimljive efekte. Sama keramika unosi istorijsku lepotu u dizajn i neizostavni je dekorativni element svakog modernog doma.