Keramika Kolekcija pločica koja oduševljava!

Kolekcija pločica koja oduševljava!

Šarene dekorativne pločice
Slika 1 - Šarene dekorativne pločice

Podne pločice se odnose na širok spektar proizvoda koji su proizvedeni od različitih elemenata, što rezultira širokim spektrom jedinstvenih površinskih obloga, od kojih svaka ima različita svojstva i karakteristike. Mnoge od njih mogu biti odštampani različitim bojama i obrascima.

Različiti modeli pločica dostupni su u različitim unutrašnjim lokacijama. Oni koriste čvrste, tvrde delove, kao i tanke materijale koji su fleksibilni.

Rustičan prirodni kamen u minimalističkom enterijeru

Pločice u vidu prirodnog kamena iskopane su direktno iz visokog planinskog područja. One daju prostoru osećaj moći i dostojanstva. Istovremeno, poseduju sjajnu individualnost koja je prikazana u nijansama i u teksturalnoj raznolikosti.

Prirodne kamene ploče na Vašem zidu
Slika 2 – Prirodne kamene ploče na Vašem zidu

Naizgled jednostavna soba naglašena je snažnim kontrastom i individualnošću. Beli zidovi predstavljaju okvir koji uramljuje sliku, dok se kamena podloga izdvaja kao dominantna vizuelna karakteristika u okruženju. Ovaj efekat zemaljske energije se prenosi kroz prostor preko tamnih brazilskih pločica za podove, koji su stroga osnova u celokupnom dizajnu.

Travertin

U nekim slučajevima, ta individualnost je više cenjena od savršenstva prilikom izbora kamenih pločica za pod. Travertin, rustičan materijal pruža površini poseban izgled prostoru uz korišćenje blago kontrastnih kvadrata i linija koje služe za dodavanje artističkog osećaja.

Keramički mozaik
Slika 3 – Keramički mozaik

Keramičke pločice

Keramika je materijal od pečene gline, sa staklenom glazurom koja služi za zaštitu i ukrašavanje površine svakog komada. Tehnike štampe koje se koriste na ovim pločicama su prilično sofisticirane, omogućavaju proizvođačima da postignu sjajne, upečatljive ili složene nijanse i dezene, koji mogu u potpunosti promeniti izgled sobe.

Pločice u kupatilu
Slika 4 – Pločice u kupatilu

Vrlo je popularan “fotografski” otisak na keramičkim pločicama koji može biti cvetni, životinjski, sa prikazom poznatih građevina ili ljudi. Ovakve postavke na zidovima kupatila, kuhinja i ostalih prostorija stvaraju vrlo zanimljive efekte. Sama keramika unosi istorijsku lepotu u dizajn i neizostavni je dekorativni element svakog modernog doma.