Kako odabrati odgovarajuću boju granita za Vaš pod?

Granit je postao veoma popularan materijal pri uređenju kuće jer ovaj kamen daje prostoru bogatu i elegantnu notu. Možete ga postavljati u mnogim delovima kuće, pa tako i na podu. Ovaj materijal je jako izdržljiv i trajan, sa lepim estetskim izgledom.

Dostupne su mnoge vrste granita sa određenim varijacijama u strukturi i boji, s toga postoji izbor za svačiji ukus i stil. Umesto da uđete u prodavnicu granita nepripremljeni, iskoristite ove četiri činjenice koje će vam pomoći da suzite izbor boje kako bi došli do savršenog granita veoma brzo.

Budžet

Kao i svako drugo poboljšavanje doma, morate odabrati materijale koji će se uklopiti u vaš planirani budžet, a isto tako je i sa granitnim podom. Neke boje granita su skuplje od drugih usled njihove retkosti i popularnosti. Zato dobro izračunajte koliko možete da potrošite po kvadratnom metru. Zatim gledajte u boje koje se mogu uklopiti u vaš planirani budžet. Ovo će vam omogućiti da suzite izbor boja bez mnogo razmišljanja.

Veličina prostorije

Sledeća stvar na koju morate da obratite pažnju jeste veličina sobe u koju postavljate granitni pod. Tamni podovi se odlično uklapaju u manje sobe zato što će privući vašu pažnju i učini sobu da izgleda skuplje. Ali ako se pak odlučite da stavite vakav pod u veliku sobu, steće se utisak nadmoćnosti tame koja se nalazi u sobi. Ako se i dalje dvoumite odaberite neki srednji ton granita jer će on odično izgledati u bilo kojoj veličini prostorije.

Osvetljenje

Takođe morate obratiti pažnju i na osvetljenje koje se nalazi u sobi u koju unosite granit. Ako želite tamni granit u maloj kuhinji, uverite se da soba ima dovoljno osvetljenja da podrži unešenu tamnu boju. Ako ne, odaberite nešto svetliji granit u istoj nijansi boja kao što su elementi ili isplanirajte da postavite dodatno osvetlljenje kako bi se postigao balans.

Šara

Da li želite da uradite neku šaru sa granitom ili želite standardni izgled pločica? Ovo je još jedno bitno pitanje kada razmišljate o boji granita koji želite da postavite. Zadržavanje na istom granitu kroz celu kuću je lagana opcija koja će izgledati prelepo. U suprotnom ako želite da kreirate neku šaru, onda ćete morati da izabere nekoliko različitih boja koje su u kontrastu. Probajte da odaberete granit koji je u istoj porodici boja ili se držite neutralnih tonova sa kojima je lako koordinisati.

Znači kada dođe vreme da se odabere boju granita za vaš novi pod, budite sigurni da se detaljno pogledali sve opcije boja korišćenjem ovih saveta. Prvo cena, onda veličina prostorije pa osvetljenje i na kraju šara. Kada jednom uradite ovo, trebalo bi da vam ostane samo nekoliko opcija i prosto ćete morati sami da odaberete vašu omiljenu opciju. I na kraju sve što treba da uradite jeste da naručite svoj granit, da ga postavite i uživate.

Izvor: voices.yahoo.com