JAF – 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Kompanija JAF je krajem aprila obeležila 15 godina poslovanja u Srbiji. U sjajnom ambijentu restorana Topčiderac okupili su svoje saradnike i kupce i napravili osvrt na sve uspehe koje su zajedno postigli, ali i izazove koje su uvek prebrodili zajedničkim snagama, praćeni kvalitetnim uslugama i proizvodima koje obezbeđujemo sve ove godine.

Kontinuirano praćenje potreba tržišta, kvalitet proizvoda, ali i zaposlenih koji ih prezentuju, su gurali kompaniju JAF na sve višu poziciju u drvopreprađivačkoj branši. Predanim radom i konstantnim usavršavanjem kompanija JAF nastavlja da korača sigurnim korakom ka proširenju svojim prodajnih i obradnih kapaciteta širom Srbije.

Proslava jubileja 15 - godina JAF u Srbiji
Proslava jubileja 15 – godina JAF u Srbiji / foto: JAF d.o.o.

Osvrt na istoriju JAF grupe

JAF kao međunarodni veletrgovac drvetom i proizvodima od drveta posluje u 17 zemalja sa 56 filijala, na dva kontinenta. Kompanija je osnovana pre 75 godina kao porodična firma za trgovinu drvetom u nalom mestu nadomak Beča, Štokerau. U prvoj deceniji poslovanja fokusirali su se na otvaranje filijala u svim austrijskim pokrajinama, što u kratkom periodu rezultiralo time da JAF postane sinonim za kvalitet kada su pločasti materijali od drveta u pitanju. 80-tih godina usledilo je otvaranje filijala van granica Austrije, te sa poslovanjem počinju filijale u Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, dok se 90-tih godina zahvaljujući dobroj viziji vlasnika kompanija kreće za Istočnoj Evropi. Usledile su filijale u Rumuniji. Sloveniji i Hrvatskoj.

Proslava jubileja 15 - godina JAF u Srbiji
Proslava jubileja 15 – godina JAF u Srbiji / foto: JAF d.o.o.

Na red dolazi Srbija 04. januara 2008. godine kada otvaraju filijalu u Novoj Pazovi, gde se i danas nalazi sedište firme. U prvoj godini, sa samo četvoro zaposlenih, firma JAF je pravila prve korake na tržištu Srbije, suočavajući se sa svim izazovima koji počeci nose, uz finansijsku krizu koja je pogodila čitav Svet. Danas u Novoj Pazovi raspolažu sa preko 6.000m2 skladišnog prostora, uslužno obradnim centrima za pločaste materijale koji pružaju usluge sečenja po meri, kantovanja i CNC obrade. Ono što posebno izdvajaju od usluga jesu sve vrste obrade furnira – krojenje, spajanje i presovanje furnira. Takođe ističu svoju online platformu koja obuhvata B2B shop (online shop za poslovne kupce), Veneer World (uvid u svet furnira, njihove dimenzije i raspoloživost) i WEBCUT (uslužni program za sečenje po meri pločastih materijala).

JAF lager ponudu pločastih materijala od drveta i na bazi drveta čine sledeći proizvodi:

 1. Sirova i oplemenjena iverica,
 2. MDF i HDF ploče,
 3. Šperploče,
 4. Furnir,
 5. OSB ploče,
 6. Kompakt ploče i HPL
 7. Rezana građa
 8. Drvo za građenje
 9. Radne ploče i zidne obloge
 10. Kant trake
 11. Deking
Proslava jubileja 15 - godina JAF u Srbiji
Proslava jubileja 15 – godina JAF u Srbiji / foto JAF d.o.o.

Od 2019. godine na Novom Beogradu JAF raspolaže Showroom-om, gde svoju celokupnu ponudu proizvoda prikazuju u jednom funkcionalnom prostoru, pružajući uvid u konkretnu primenu istih u enterijeru i eksterijer. Generalna direktorka za Srbiju Melanija Pavlović se obratila prisutnima ističući da raznovrsna lager ponuda JAF pločastih materijala od drveta i na bazi drveta, proširivanje magacinskih kapaciteta i ulaganje u proizvodne pogone je ono na čemu se kontinuirano radi. Na taj način stiču poverenje novih kupaca i osnažuju postojeće odnose u cilju uspostavljanju dugoročnih saradnji svih ovih godina. Svoje izlaganje je završila najavom otvaranja distributivnog centra u Nišu, navodeći da je to samo početak JAF ekspanzije na tržištu Srbiju.

JAF logo

JAF d.o.o. Nova Pazova

Prodajni centar: Industrijska zona, Vojački put bb, 22330 Nova Pazova

T: +381 22 328 125
Showroom
Poslovni centar GTC Green Heart, Bul. Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd
info@jaf.rs
www.jaf.rs

Prethodni tekstNtgrate – više od poda!
Sledeći tekstKlasičan i lamelni parket i prateća oprema – izaberite najbolje za sebe