Instalaciona kutija O-RANGE ECON®

Revolucionarna Instalaciona Kutija O-range ECON® UNIVERSAL 120 pruža potpunu slobodu na gradilištu za standardne instalacije i montažu dodatne rasvete te drugih uređaja na plafonima i zidovima.

Prečnik ugradnog otvora od 120 mm najbolje se ostvaruje korišćenjem KAISER bimetalnih rezača. Da biste osigurali savršeno prileganje ivicama otvora, preporučuje se delikatno obrezivanje nožem ili skalpelom, omogućavajući bezproblemno provlačenje kablova i cevi kroz elastične zaptivne membrane.

Elastične zaptivne membrane ne samo da olakšavaju provlačenje kablova i cevi uz potpunu hermetičnost, već i sprečavaju protok vazduha, čime se dodatno poboljšava energetska efikasnost objekta i obezbeđuje izvrsna zvučna izolacija. Dodatno, otvaranje i provlačenje kablova se izvode bez potrebe za dodatnim alatima, što ovaj proces čini bržim i efikasnijim.

Ugradni otvori do Ø100mm u nosećoj ploči se najlakše prorezuju KAISER glodalima (npr. MULTI 2000 HM, br. art. 1083-70). Univerzalna instalaciona površina na O-range ECON® instalacionim kutijama omogućava laku pričvršćivanje svetiljki ili drugih uređaja bez potrebe za dodatnim bušenjem, bez stvaranja prašine, upotrebe gipsa, lepka, tiplova itd. To zavisi od oblika i vrste nosača određenog uređaja, kao i veličine i oblika instalacionog otvora, koji se može lako izrezati pomoću ubodne testere ili sličnog alata. Maksimalne dimenzije kvadratnog instalacionog otvora mogu biti do 75x75mm.

Instalacione otvore do Ø100mm u nosećoj ploči, najbolje je prorezati KAISER glodalima (npr. MULTI 2000 HM, br.art. 1083-70).

Univerzalna instalaciona površina na O-range ECON® instalacionim kutijama omogućava da se svetiljka ili bilo koji drugi uređaj jednostavno pričvrsti zavrtnjima bez naknadnog bušenja, bez prašine, upotrebe gipsa, građevinskog lepka, tiplova i sl… U zavisnosti od oblika i vrste nosača određenog uređaja, kao i veličine i oblika instalacionog otvora, isti se može iseći ubodnom testerom ili sličnim alatom. Dimenzije kvadratnog instalacionog otvora maksimalno mogu biti do 75x75mm.

Maksimalna dubina za ugradnju svetiljki ili drugih uređaja je do 50 mm. Posebna pažnja mora se posvetiti pri rezanju instalacionog otvora kako ne biste oštetili kablove u instalacionoj kutiji. Takođe, prilikom pričvršćivanja uređaja, treba pažljivo voditi računa da vijci ne protrče kroz noseću ploču. Za olakšano lociranje i zaštitu instalacionog otvora u ploči za pričvršćivanje, možete koristiti signalne poklopce.

Inovativna instalaciona kutija O-range ECON® sa univerzalnom pločom nudi potpunu slobodu za izražavanje vaše kreativnosti prilikom dizajniranja i instalacije modernog osvetljenja kako na plafonima, tako i na zidovima.

enerset logo

Enerset d.o.o.
Bulevar Zorana Đinđića 144v, 11070 Beograd, Srbija
T: +381 11 63 01 600
M: +381 64 90 90 111
prodaja@enerset.rs
office@enerset.rs
www.enerset.rs