Arhitektura Otvoren 44. Međunarodni sajam građevinarstva. Časopis „Podovi“ promoviše novo izdanje.

Otvoren 44. Međunarodni sajam građevinarstva. Časopis „Podovi“ promoviše novo izdanje.

Sajam građevinarstva je međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja do projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u viskogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata, a ovo je čak 44. broj ove manifestacije. Ovogodišnji pokrovitelj sajma je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a resorna ministarka Zorana Mihajlović je i označila početak sajma.

Tim redakcije časopisa „Podovi“

Otvarajući sajamsku manfestaciju koja je ove godine okupila 600 kompanija iz 27 zemalja, Mihajlovićeva je naglasila da je Srbija u privrednom i političkom smislu potpuno drugačija zemlja nego što je bila pre pet godina, da je Srbija poštovana i stabilna, te da privrednici mogu da očekuju povoljne uslove za investiranje.

Navela je da Međunarodni sajam građevinarstva svake godine zapravo pokazuje koliko je urađeno u oblasti privredi. – Onako kako raste privreda i kako se stvaraju uslovi za investiranje, tako isto i raste broj izlagača na Međunarodnom sajmu građevinarstva – rekla je Mihajlovićeva. Ministarka, kako je rekla, očekuje da će naredne godine na toj manifestaciji biti bar 150 izlagača više nego ove, što će, kaže, zavisiti i od kompanija i njihovog udruživanja, ali i od države koja će nastaviti da poboljšava uslove poslovanja.

Srbija je, ističe ona, danas na 10. u svetu po izdavanju građevinskih dozvola i ide ka e-planu i e-katastru. – Sve ono što država treba da stvori kao uslove da bi privrednici mogli da rade u našoj zemlji, mi zaista i činimo. Naravno da ima još puno posla ispred nas – kaže MIhajlovićeva. Izlagačima je požela da iskoriste sajam da pronađu nove partnere i dogovore nove poslove.

Što se tiče naše redakcije, mi svoje najnovije izdanje časopisa “Podovi” , promovišemo upravo na ovom mestu.  Možete nas posetiti na našem štandu, između hala 1 i 4. Vidimo se.

Prethodni tekst44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE 2018 – I bageri plešu
Sledeći tekstECOTILE industrijski podovi – Pravo rešenje za vaš problem sa podovima!