Redakcija časopisa „Podovi“ na Domotex-u, najznačajnijem sajmu u svetu podnih obloga

Domoteks (Domotex) je najveći i najznačajniji događaj u svetu industrije podova. Ovo je sajam koji se svake godine održava u Hanoveru, u Nemačkoj, i okuplja veliki broj posetilaca i izlagača širom planete. Koje vrste materijala, alata, mašina, tehnika i tehnologija je na raspolaganju profesionalcima u svetu podova i podnih obloga današnjice? I koji su to trendovi koje je potrebno poznavati da bi se ostao kompetitivan na velikom tržištu podnih obloga? Odgovori na ova pitanja dati su upravo na Domotex-u.

Sajam je u toku, otvoren je 12. januara ove godine, a u Hanover je došlo 1.615 kompanija iz više od 60 zemalja kako bi predstavile budućnost maloprodaje, industrijske proizvodnje i zanatstva u tepisima i podovima. „To je najveća izlaznost izlagača u istoriji DOMOTEKS-a“, objasnio je Gruchov, predstavnik ove manifestacije. „Štaviše, više od 85% izlagača je iz inostranstva, a nadmašena su i sva očekivanja u pogledu rezervisanog prostora. U stvari, ovo je prvi put da je DOMOTEKS ikada ispunio čak 106.000 kvadratnih metara.“ Pored Nemačke, najveće izložbene nacije na ovogodišnjem DOMOTEKS-u su Turska, Indija, Belgija i Kina, nakon čega slede Holandija, Iran, Italija, Egipat i SAD.

Urednik časopisa „Podovi“, Predrag Rađen, nalazi se na ovom prestižnom sajmu, gde je razgovarao i sa izlagačima iz našeg regiona. Na ovom Sajmu se svoje podne obloge izložili: kompanija „Tara“ iz Kragujevca i „Drvopredex“ iz Bosne i Hercegovine. Više o utiscima kako izlagača, tako i našeg urednika, čitaćete u februarskom izdanju časopisa „Podovi“, kao i na našem internet portalu www.podovi.org.

Izvor: Redakcija časopisa „Podovi“ (Predrag Rađen, urednik)