Hello Kitty osveženje na sajmu

Na najvećem svetskom sajmu keramike Cersaie u Bolonji, Keramika Modus, jedini hrvatski proizvođač keramičkih pločica, 22.09.2011. održala je konferenciju za medije. Pored predstavljene najnovije kolekcije, okupljeni poslovni partneri, arhitekte i novinari imali su prilike čuti najnovije vesti iz sveta keramičkih pločica.

Željko Radek, direktor,istakao je da Keramika Modus po ničemu ne zaostaje za drugim poznatijim fabrikama keramike te da je u istu uloženo 10 miliona eura. Od ukupne proizvodnje oko 65% ide u izvoz i to u zemlje bivše Jugoslavije, Češku, Mađarsku, Bugarsku, a uskoro i u Srbiju.

Nastup Keramike Modus na sajmu „Cersaie“ pripremila je talijanska firma „Gamma Due“, a najavljeno je i ekskluzivno pravo Keramike Modus za regionalnu distribuciju Hello Kitty, novog brenda keramičkih pločica.
Gregorio Schenetti, direktor marketinga firme „Gamma Due“ istakao je da je za ostanak u trendu, svake godine je na tržište potrebno izbaciti nešto novo i atraktivno, pa je rezultat toga kolekcija Hello Kitty.

Na osnovu tradicije i bogatih nalazišta gline Keramika Modus je osnovana šezdesetih godina prošlog veka u Vojniću. Specijalizovana u proizvodnji keramičkih pločica kompanija Keramika Modus d.o.o. jedan je od vodećih regionalnih proizvođača, godišnjeg kapaciteta 10 milijuna kvadratnih metara. Keramičke pločice proizvode u tri savremeno opremljene fabrike, u Vojniću, Orahovici i Rujevcu.

 

Osnovni proizvod Keramike Modus je keramička pločica za unutrašnje oblaganje, proizvedena tehnologijom monopaljenja. Ističu se ponudom keramičkih pločica viskog kvaliteta, ravnih i reljefnih, mat ili sjajnih, najrazličitijih boja, dimenzija i dizajna. Posebno vredan deo asortimana nastaje tehnologijom trećeg paljenja, s mogućnošću oplemenjivanja gotove pločice dekorima na bazi zlata, platine, granula i drugih vrednih materijala.

Keramika Modus