Fenomenalan enterijer frizerskog salona

Autor: A4 STUDIO
Lokacija: Beograd
Površina: 30 m2
Godina: 2021.
Fotografije: Miloš Martinović

Frizerski salon Milena Hairstyle površine od 30 m2 se nalazi na adresi Bulevar Arsenija Čarnojevića 68/4 u Beogradu. Salon je unisex, muško-ženski. Vlasnica salona je dugo godina u poslu, tako da je projektni zadatak bio precizan i tačan, što arhitektama puno znači prilikom projektovanja.

Enterijer frizerskog salona ostavlja bez daha

Salon ima kapacitet radne zone od 3 radna mesta, zone za pranje kose 2 mesta, zona za čekanje, i kolor bar.
Prateće prostorije su toalet i prostorija za zaposlene sa čajnom kuhinjom. Vrata su u ravni sa zidom što je doprinelo elegantnom utisku prostora sa estetske strane. Salon je dobio i više prostora što je veoma značajno kada se radi enterijer manje kvadrature.

Enterijer frizerskog salona u Beogradu
foto: Miloš Martinović

Nakon rušenja zatečenog stanja, dobijena je velika visina (4 m), koja je zadržana u izvornoj betonskoj obradi.

Prostor je monohromatski a „utopljavanje“ prostora postignuto je uvođenjem drveta kao materijala – obradom pultova, ispunama na dinamičnom plafonu… Drvo se kroz istoriju pokazalo kao materijal koji odlično odgovara na sve zahteve koji se od njega u toj nameni traže. Pri tom je u estetskom smislu već vekovima bilo i ostalo na samom vrhu izbora u uređenju enterijera.

Na samom početku najbitnije je bilo odrediti elemente poput keramike, odnosno podnih i zidnih obloga, sanitarije i slavine, rasvete i elektroinstalacija.

Šišanje sa stilom

Prema sugestijama arhitekata iz A4 Studija keramika je birana u saradnji sa kompanijom SAB Ambijent. Izabrane podne obloge morale su da zadovolje i traženu estetiku projekta i zahtevne potrebe lokala u vidu protivkliznosti, otpornosti na habanje i fleke, te je logičan izbor podne obloge koja zadovoljava sve ove zahteve bila kvalitetna italijanska granitna keramika u mat obradi.

Enterijer frizerskog salona u Beogradu
foto: Miloš Martinović

Centralni deo lokala je u pločicama CERAMICHE CIR, malog formata 20×20 cm u efektu koji daje zanimljivu 3D iluziju, artikal VENEZIA SMALL RIALTO. Ostatak lokala je vizuelno i ujedno funkcionalno podeljen mirnijim pločicama efekta drveta oraha CERAMICA RONDINE, kolekcija – col. GREENWOOD dimenzije 24×120 cm, koje su dale toplinu prostoru i efekta cementa MIRAGE GRES PORCELANATO, kolekcija GLOCAL, artikal IDEAL GC03 u dimenziji 60×120 cm.

Rađena je beton dekorativna tehnika na zidovima, a na određenim mestima je aplikovana folija sa dizajnerski osmišljenim floralnim dezenom.

Rasveta je morala da bude specificna, da daje dobru difuznu svetlost potrebnu nameni prostora. Dobra unutrašnja ili spoljna rasveta može definisati enterijer. Osmišljavanje plana rasvete počinje još u ranim fazama projektovanja.

Stolice i tapete u frizerskom salonu
foto: Miloš Martinović

Stolice su italijanske, brenda Maletti, specijalizovane za frizerske salone. od 1936. Maletti je sinonim za dizajn, inovaciju, tehnologiju i pre svega strast. Strast koja je osigurala da Maletti bude globalni predvodnik u proizvodnji nameštaja za salone, dragulj u kruni italijanske proizvodnje prepoznat u celom svetu.

Ako Vam se dopao enterijer frizerskog salona, pogledajte i projekat za restorane u Beogradu ovde i kako je domaći projektni biro A4 studio od porodične kuće napravo igraonicu.