DOMOTEX u svetu – dinamična internacionalna mreža

Preko 30 godina, DOMOTEX podržava izlagače iz sveta podnih obloga u predstavljanju i prodaji njihovih proizvoda na svetskom tržištu. Kao internacionalni brend u vlasništvu Deutche Messe grupe, kompanije sa sedištem u Hanoveru (Nemačka) DOMOTEX je protkan sa tri internacionalna sajma, svaki sa zasebnim fokusom, različitim izlagačima i ranovrsnim posetiocima: DOMOTEX asia/CHINAFLOOR, DOMOTEX Turkey i, svoj debi imaće naredne godine, DOMOTEX USA.

Povezivanje kontinenata

DOMOTEX je unikatna platforma koja okuplja industriju podnih obloga, izlagače i posetioce na tri različite lokacije. Izlagači imaji izbor pozicioniranja lokalno, ali mogu i da izgrade kvalitetnu mrežu na različitim kontinentima. Pod zastavom DOMOTEX sajma u Hanoveru (Nemačka), postoje specijalizovane ponude za Asia-Pacifik, Tursku, Bliski istok i od naredne godine, Severnu Ameriku.

DOMOTEX Turkey (Gaziantep, jugoistočna Antalija)
DOMOTEX Turkey (Gaziantep, jugoistočna Antalija)

„Naš brend generiše sve veću internacionalnu pažnju i uživa porast prepoznavanja.“ komentariše Susanne Klaproth, project direktor DOMOTEX worldwide događaja.
Osim proširivanja na DOMOTEX USA, globalni brend planira svoje prisustvo na još jednom kontinentu. I na taj način da formira svoje sedište u Gaziantepu u jugoistočnoj Anatoliji. DOMOTEX Turska je u samo ventru turske industrije tepiha. Šangaj se pokazao kao idealna lokacija za azijski region gde DOMOTEXasia/CHINAFLOOR slavi svojih 20 godina, 2018. godine, uz velik broj različitih prezentacija i programa koji su planirani za narednu manifestaciju.

Internacionalne lokacije za DOMOTEX – tri sajma ukratko

DOMOTEXasia/CHINAFLOOR

DOMOTEXasia/CHINAFLOOR (Šangaj) ima najširi opseg. Takođe, on je i najveći sajam tepiha i trgovine podnih obloga u azijskoj regiji. Preko 60.000 posetilaca iz preko 104 različitih država su prisustvovali ovom sajmu 2018. godine – što je i najuspešnjija godina ikada. Internacionalne kompanije su već potvrdile svoje prisustvo i naredne godine: Swiss Krono, Parador, Haro, Classen, Invista, Sensa, Voxflor, Tarkett, Gerflor, LG Hausys, Homag, Dynea, Faus, Nox, US Floors, Lamett, Oriental Weavers, DecospanandBalsan.

Sajam se postavlja u saradnji sa VNU Exhibitions Asia i Build Your Dream grupom.
Što se tiče DOMOTEXasia/CHINAFLOOR fokus je na industrijskoj i ručnoj proizvodnji tepiha, parketa i laminata, izdržljivih dizajnerskih rešenja kao i na tehnikama podoploganja. Specijalne prezentacije i raznovrstan program upotpuniće i narednu manifestaciju, uključujući i InnovAction Flooring kampanju – prezentacija inovativnih proizvoda iz industrije tepiha i izdržljivih podnih obloga.

Izlagači će učestvovati u top 10 takmičenju za najbolji proizvod na sajmu. Dodatno, na Luxury Brands Carpet Show prezentaciji biće predstavljeni luksuzni tepisi.

DOMOTEXasia/CHINAFLOOR (Šangaj)
DOMOTEXasia/CHINAFLOOR (Šangaj)
DOMOTEXasia/CHINAFLOOR (Šangaj)
DOMOTEXasia/CHINAFLOOR (Šangaj)

Sledeći sajam je zakazan za: 26-28. mart 2019.
Datum održavanja sajma je pomeren sa prve nedelje marta, na poslednju sedmicu u martu. Ovakva izmena znači da će sada umesto 12 hala, biti ukupno 15 hala slobodno za izlaganje u cilju omogućavanja sajmu da odgovori na sve zahteve izlagača.
Mesto održavanja sajma: Shanghai New International Expo Centre
http://www.domotexasiachinafloor.com

U srcu turske industrije tepiha – DOMOTEX Turkey

DOMOTEX Turkey (Gaziantep, jugoistočna Antalija) na jednom mestu okuplja vodeće proizvođače tepiha iz Turske. Jedan od razloga za izbor Gaziantepa bila je činjenica da je većina proizvođača tepiha stacionirana u ovom gradu. Kao vodeća platforma za industriju tepiha u Turskoj i na Bliskog Istoku, sajam je održan po peti put u 2018. godini. Sa oko 11.000 posetilaca i preko 89 različitih nacija DOMOTEX Turkey je oborio rekord sa oko 30% povećanjem poseta, što ga čini važnom platformom kako za region tako i za otvaranje novih tržišta kompanija sa Bliskog Istoka. Organizator je kompanija Hannover Fairs Turkey, podružnica Deutsche Messe-a, u saradnji sa Gaziantep Chamber of Commerce (GTO), asocijacijom Southeast Anatolian Carpet Exporters (GAIB) i Gaziantep Chamber of Carpet Manufacturers (GHO).

DOMOTEX Turkey (Gaziantep, jugoistočna Antalija)
DOMOTEX Turkey (Gaziantep, jugoistočna Antalija)

DOMOTEX Turkey se fokusira na industrijsku proizvodnju vunenih tepiha, ručno proizvede tepihe, izdržljive, tekstilne podne obloge, parket, drvene podne obloge i laminat, podne obloge za spoljašnje uslove kao i mašine i alate za proizvodnju tepiha.

DOMOTEX Turkey (Gaziantep, jugoistočna Antalija)
DOMOTEX Turkey (Gaziantep, jugoistočna Antalija)

Sledeći sajam je zakazan za: 27.-30. april 2019.
Mesto održavanja sajma: Middle East Exhibition Center, Gaziantep
http://www.domotexturkey.com/en

Američki dom za podne obloge – DOMOTEX USA

DOMOTEX USA (Atlanta) ima glavni fokus na rastući istočni region US tržišta, gde živi 75% amerikanaca. Ovo je jedini Severno Američki sajam sa konferncijskim programom koji je posvećen isključivo tepisima i podnim oblogama. Jedan od razloga zašto ja Atlanta (Džordžija) odabrana kao lokacija je njena blizina Daltonu koji je centar američke proizvodnje tepiha.

Premijerno održavanje sajma, koji će biti fokusiran na američke proizvođače za domaće kupce, održaće se od 28. februara do 2. marta 2019. godine u Georgia World Congress centru. 80% prostora je već rezervisano, a više od 150 izlagača je potvrdilo svoje prisustvo. DOMOTEX USA sajam organizuje Hannover Fairs USA, podružnica Deutshe Messe-a.

DOMOTEX USA je platforma za američku industriju podnih obloga za umrežavanje veleprodaja i maloprodaja, preduzimača i podopolagača na domaćem tržištu kao i različitih kupaca. Vodeće kompanije na tržištu uključuju Shaw Industries Group, Beauflor USA, The Dixie Group, Swiss Krono Group, Mullican Flooring, Hamat and Engineered Floors, a svi oni su već potvrdili svoje učešće na ovom debitantskom sajmu.

DOMOTEX USA će biti posvećen industrijskoj proizvodnji tepiha, parketima, drvenim podnim oblogama i laminatima, ručno proizvedenim tepisima, tekstilu i izdržljivim podnim oblogama, podovima za spoljašnju upotrebu i tehnologiju ugradnje. U prostoru nalik teatru, DOMOTEX USA Plaza, pioniri ove industrije ičetvovaće kao glavni govornici. Osim specijalnih prezentacija i praktičnih obuka, biće omogućene i posete proizvodnim pogonima podnih obloga u Severnoj Džordžiji.

Sledeći sajam zakazan je za: 28. februar-2. mart 2019.
Mesto održavanja sajma: Georgia World Congress Center, Atlanta, Georgia, USA
http://www.messe.de/en/trade-fairs/domotex-usa.xhtml

DOMOTEX team contact
Marketing & Communications
Anna Gerhard
phone: +49 (0) 511 8931603
mail: anna.gerhard@messe.de