DOMOTEX slavi uspešan povratak

Nakon što je dve godine zaredom DOMOTEX morao biti otkazan zbog pandemije, DOMOTEX 2023 je ove godine dokazao da ostaje najvažnija platforma za trgovinu, inovacije i trendove u industriji. Tokom četvorodnevnog vodećeg svetskog sajma tepiha i podnih obloga, posetioci trgovine, njih oko 69 odsto iz inostranstva, mogli su da otkriju nove inovacije i trendove i ostvare nove poslovne kontakte sa više od 730 izlagača u osam hala.

Posle četiri dana puna događaja, DOMOTEX 2023 zatvorio je svoja vrata 15. januara ove godine. Održivost, internacionalnost i kvalitet posetilaca bili su obeležja ovogodišnjeg događaja. Izlagači, posetioci i organizatori se slažu: DOMOTEX 2023 je postigao veliki uspeh.

Preplavljeni smo pozitivnim odzivom, kao i energičnim duhom ovogodišnjeg DOMOTEX-a. Atmosfera u halama je tako super – i izlagači i posetioci su oduševljeni što su se konačno ponovo okupili na sajmu industrije podnih obloga kako bi se susreli licem u lice. Suočite se, razmenjujte ideje, ostvarite nove kontakte i sklapajte poslove“, kaže Sonia Vedell-Castellano, generalni direktor DOMOTEX-a.

„Ono što me raduje je i to što je kvalitet posetilaca na sajmu izvanredan. Na kraju krajeva, udeo donosioca odluka je 80%. Oni koji dolaze na DOMOTEX dolaze sa vrlo specifičnim namerama.“

Izložbeni materijal DOMOTEX 2023
Izložbeni materijal DOMOTEX 2023

Kao događaj koji morate da posetite, Michael Roithner, centralni kupac podnih obloga i tepiha u POCO Einrichtungsmärkte GmbH, koristi DOMOTEX da se sastane sa postojećim i potencijalnim dobavljačima u najkraćem mogućem roku – ovog puta posebno sa onima koje nije mogao da poseti u poslednje dve godine. Kako je utvrđeno anketom posetilaca koju je revidirao FKM, oko polovine donosilaca odluka je ostvarilo poslovne porudžbine tokom svog boravka u DOMOTEX-u. Čak i tokom aktuelne izložbe, dve trećine posetilaca koji se bave trgovinom reklo je da će ponovo posetiti sledeći DOMOTEX u Hanoveru u januaru 2024.

Izlagači su oduševljeni visokom posećenošću i kvalitetom posetilaca

Iz ugla izlagača, prvi DOMOTEX za tri godine je očigledno premašio očekivanja. „Bili smo prijatno iznenađeni brojem posetilaca koje smo ugostili na našem štandu nakon pandemije. Nismo očekivali ovako živ odziv ove godine zbog teške svetske situacije. Za DOMOTEX 2024. želeli bismo da vidimo još jači događaj sa ujedinjenom industrijom podnih obloga“, otkriva Niklas Håkansson, direktor kompanije Välinge.

Jelena Đugum, direktorka Hrvatske privredne komore, sigurna je da će „rezultati ovogodišnjeg DOMOTEX-a dati vetar u leđa hrvatskoj drvnoj industriji“. Pozitivne povratne informacije od Lidije Bober, šefa marketinga i PR-a u SELIT Dämmtechnik GmbH: „Za nas je bila ispravna odluka da budemo prisutni ovde. Kontakti koje ostvarujemo u DOMOTEX-u su za nas veoma dragoceni.“

Tepisi DOMOTEX 2023
Tepisi DOMOTEX 2023

Održivost je uobičajena nit koja se provlači kroz sve izložbene hale na DOMOTEX 2023, specijalna kategorija ZELENA KOLEKCIJA i konferencijski program DOMOTEX on Stage pod vodećom temom FLOORED BY NATURE činili su srce događaja – tu je započeta i diskusija o megatrendu održivosti. Specijalan prostor bio je posebno popularan kod arhitekata, dizajnera enterijera i kupaca, kao što je potvrdio Joachim Stumpp, generalni direktor raumprobe. Posetioci izložbe materijala bili su posebno impresionirani „raznolikošću izloženih materijala i povezanim mogućnostima za održivi dizajn“.

Ina Nikolova iz berlinskih arhitekata KINZO takođe je bila oduševljena specijalnom izložbom: „DOMOTEX 2023 je predstavio toliko važnih tema u jednoj oblasti i daje suštinski podsticaj – uključujući i program konferencije – koje mogu da integrišem u svoj rad.”

Fokus na održivosti se takođe ogledao u ponudi proizvoda izlagača. Vodeća tema se veoma dobro uklapa u strategiju kompanije ter Hürne iz Minsterlanda, istakao je generalni direktor Bernhard ter Hürne. „Pozdravljamo orijentaciju DOMOTEX-a zasnovanu na vrednostima koje naglašavaju rešenja za podove za život i zdravlje.“

Izložbeni materijal za sobu DOMOTEX 2023
Izložbeni materijal za sobu DOMOTEX 2023

DOMOTEX 2024 – zeleniji, snažniji, ujedinjeni

„Apsolutno smo pogodili našu ključnu temu ove godine i novu specijalnu izložbu. Moj tim i ja se radujemo daljem širenju ZELENE KOLEKCIJE na predstojećem DOMOTEX 2024“, najavljuje Sonia Vedell-Castellano. „Nastavićemo da širimo našu saradnju sa stručnjacima iz industrije kao što je TFI, ponudićemo veletrgovcima prostor za prezentaciju, više se fokusirati na naručioce nameštaja i arhitekte i tako dalje. Ukratko, naš koncept će obezbediti da DOMOTEX 2024 ostane centar za tepihe i podove kao nezaobilazni događaj“.

DOMOTEX 2024 održaće se od 11. do 14. januara u izložbenom centru Hanovera.

http://www.domotex.de

DOMOTEX 2023
Hannover Exhibition Center, Hanover (Nemačka)
www.domotex.de