Priprema PVC podne obloge

PVC podne obloge nalaze široku primenu među javnim i komercijalnim prostorima, a sve više i u privatnom stanovanju. Paleta boja i veliki izbor dezena čini ovu podnu oblogu privlačnom. U pogledu dizajnerskih mogućnosti, PVC podne obloge se dele na: homogeni PVC i heterogeni PVC.

Homogeni PVC podovi

Homogeni PVC podovi se preporučuju za javne objekte: škole, bolnice, robne kuće, megamarkete, magacinske prostore, biblioteke i manje proizvodne prostore. Njihovi habajući slojevi predstavljaju kompletan poprečni presek podne obloge. Homogeni PVC je ekonomično rešenje zbog mogućnosti dugotrajnog habanja.

Heterogeni PVC podovi

Heterogeni PVC podovi se proizvode na principu sloj na sloj. Dizajn ovih podova se dobija štampom i teksturom po površini. Ovi podovi pružaju velike mogućnosti u pogledu dizajna. Razne kombinacije boja, dimenzija, šara, imitacija drveta, metala, kamena, i drugih, za svačiji ukus. Postavljaju se u stambenim, komercijalnim i industrijskim objektima.

Priprema podloge za ovu vrstu podnih obloga je od presudnog značaja što se tiće kvaliteta i estetskog izgleda samog poda. Priprema podloge se vrši brušenjem i primenom samonivelirajućih masa. Pod se lepi lepkom za PVC, a spojevi se vare trakom za varenje odgovarajuće boje. Prelazi između zida i poda mogu se izvesti gotovim PVC lajsnama ili podizanjem holkera i poda na zid.

AntistatičKi podovi

Antistatički podovi izvedeni su u prostorijama gde se javlja statički elektricitet, u cilju njegovog kontinuiranog odvođenja, kao sto su računarski centri, farbare, operacione sale, pošte, proizvodni pogoni, skladišta eksplozivnog i lako zapaljivog materijala.

Prethodni tekstDeking od Crnog bora
Sledeći tekstDizajn industrijskih podova