Boje u kupatilu – večiti trend u dizajnu

Čak i za one koji ne prate dizajnerske trendove sa tolikom pažnjom, kupatila inspirisana spa centrima predstavljaju nešto što ne izlazi iz mode poslednjih nekoliko godina. Pored toga, sve više kupatila usvaja luksuzne i spokojne karakteristike, kombinujući ih sa izvornim minimalizmom. Ove prostorije u našim domovima više ne predstavljaju neki zapećak u dizajnerskom smislu, dok neretko neutralne palete boja oblikuju njihov zadivljujući ambijent. Međutim, ponekada je potrebno dodati nešto jače akcentne tonove, radi unošenja karaktera i energije ovim predivnim kupatilima.

peškiri u bojama
Peškiri u bojama

Unošenje akcentnih tonova u kupatila neutralne šeme boja zasniva se na uspostavljanju pravog balansa i pravilnom kombinovanju prostora i estetike. Premalo nijansi prolazi nezapaženo, dok u drugim slučajevima, preterana upotreba akcentnih boja može učiniti da kupatilo izgubi svoj umirujući i komforan duh i vuče na kič. Isticanjem pravog balansa bez odstupanja od spa inspiracije i izgleda, predstavlja dobitnu kombinaciju prlikom stilizovanja prostora u kome spokoj i boje igraju glavnu ulogu.

Rad na akcentovanju ambijenta u vašem prostoru za kupanje može predstavljati pravi izazov. Sa druge strane, akcenti predstavljaju najlakši način da se unesu vedri tonovi u bilo koju prostoriju, a isti principi važe i prilikom dizajniranja modernih kupatila, kojima njihova neutralna pozadina omogućuje pun sjaj.

Akcentne tonove možete uneti putem jednostavnih predmeta, kao što su peškiri ili dekoracija, unikatne kade u bojama koje nisu crna ili bela, keramičke pločice, slavine, lavaboi, pa čak i krečenjem određenih segmenata zidnih površina. Nevezano sa sistemom za koji se odlučite u pokušaju dodavanja boje neutralno dizajniranim kupatilima, osigurajte njegovo ponavljanje ili njihovo kombinovanje kako bi bio stvoren jači vizuelni utisak.

Prethodni tekstEvolucija keramičkih pločica
Sledeći tekstKoji pod postaviti u dečiju sobu?