Bezbrižan život sa laminatom

Razlike u kvalitetu laminata su jasno vidljive. Dobar laminat u svom sastavu ne sadrži PVC ni dioksine, niti ikakve druga hemijska veziva. Idealan je onaj laminat koji je proizveden od drveća lokalnih šuma koje pripadaju održivim šumarskim gazdinstvima. To je osnova za život koja laminat čini prirodnim, higijenskim i antialergijskim podom.

Pravi kvalitet poda se ne vidi samo na prvi pogled. Dobri podovi se odlikuju visokom otpornošću na svetlost, bojenje i habanje. To znači da površina kvalitetnog laminata mora biti elastična i jaka. Čak i posle par godina korišćenja, pod ne bi trebao da pokazuje ikakve znakove pritiska, ni tragova laka za nokte ili oštećenja usred žara od cigarete, na primer.

Pre kupovine laminata, treba sa sigurnošću utvrditi koja opterećenja će biti zastupljena u prostorijama kako bi se izabrao adekvatan parket. Bez obzira u kojoj prostoriji je potreban, laminat je impresivan u svakom pogledu. Elegantan u izgleda i otporan na svakodnevni stres, svestrani laminat pruža savršenu osnovu za bezbrižan život. Ukoliko želite da vizuelno smanjite veličinu sobe, treba zabrati tamniji parket. Svetliji podovi čine da sobe izgledaju veće. Postoje i laminati namenjeni veoma sunčanim prostorijama koji ne blede.

 

Da li ste ikada računali starost drveta brojeći godove na panju?

Ne morate ići u šumu da bi ste ponovo doživeli taj osećaj. Sofisticirane tehnike današnjice omogućavaju vam vidljivost starosti hrasta u vašim laminatnim daskama. Ako želite biti sigurni da ćete hodajući bosonogi po kući osećati se prijatno, onda je laminat od kvalitetnog materijala odličan izbor. Prednosti su u pogledu visokog stepena izdržljivosti, prirodne harizmatičnosti starijeg drveća, lakoće postavljanja i održavanja kao i isplativosti u smislu kupovine i nege.

Laminat unosi toplu atmosferu u vaše domove u vidu nauljanih drvenih podova ili autentičnim izgledom rustičnog kamenog poda. Udobnost, toplina i sigurnost su zasigurno najbolje karakteristike laminata. Robustan i elegantan, deluje prirodno i lako se prilagođava vašim idejama o domu snova.

Prethodni tekstAntistatički podni sistemi
Sledeći tekstMozaik od školjki – inspiracija prirodnog bisera