BEHATON – kada treba da je lepo i praktično

Volim ja svoj stan. Uvek je toplo, ušuškano i bezbedno. Ipak, kada dođe proleće, često odem kod brata na periferiju grada da uživamo u dvorištu. U prednjem delu je prelep prilaz, popoločan behatonom u različitim bojama, pa je deci već tu interesantno da se igraju školice i smišljaju nova pravila za svaku kocku. Uvek je čisto, kiša se ne oseća, ne klizi i prilično je bezbedno, što je svima nama sa malom decom, jako važno. Ako i vi imate dvorište i tražite lepo i održivo rešenje, behaton kocke ili ploče su, definitivno, odličan izbor.

Arhibet doo, behaton za popločavanje trotoara
Foto: Arhibet d.o.o.

Behaton je jedan od proizvoda betonske galanterije. Primena behatona je izuzetno široka: primenjuje se u privatnim ali i u javnim prostorima, zapravo svuda gde je potrebno postići čvrstu podlogu i određene estetske efekte. Koriste se za popločavanje dvorišta, pešačkih i saobraćajnih površina, trgova. Njihova primena je praktično neograničena, a estetska rešenja su ograničena jedino maštom i idejama projektanta to jest dizajnera.

Behaton ploče se proizvode od cementa, aditiva – plastifikatora koji znatno utiče na poboljšanje mehaničkih karakteristika behatona povećavajući mu kvalitet, čvrstoću i otpornost na atmosferske uticaje – sa eventualnim dodatkom boja za beton. Tehnologija proizvodnje behatona je različita (postoje presovane i livene behaton kocke), a ukoliko su obojene, mogu biti obojene kroz ceo sloj po dubini, ili samo gornji, vidljiv sloj može biti obojen.

Behaton ima višestruke prednosti. Otporan je i trajan, podnosi velika opterećenja, čak i intenzivan saobraćaj, ali i veoma niske temperature. Behaton je gladak ali se ne kliže. Ploče ili kocke se prave u najrazličitijim oblicima i mogu proizvesti šare i obrasce kakve god zamislimo na određenoj površini. Takođe, elementi se proizvode i u različitim bojama. Jedna od najvažnijih karakteristika behatona je izuzetno laka ugradnja. Elementi se polažu na tampon sloj od peska i u slučaju da postoji potreba jednostavno se mogu ukloniti i zatim vratiti, ili postaviti na drugo mesto. Kada se uzmu u obzir sve ove karakteristike popularnost ovog proizvoda

Kompanija Arhibet iz Niša se upravo bavi proizvodnjom, projektovanjem i ugradnjom betonske galanterije – behaton ploče, ivičnjaci, kanalete i rigole. Kako kažu u Arhibet-u, njihova misija je neprekidno ulepšavanje okoline ekološki prihvatljivim rešenjima i idejama koje nemaju granice.

Arhibet doo, Behaton za uređenje vašeg dvorišta
Foto: Arhibet d.o.o.

Proizvodi se rade u tehnologiji vibro-presovani i vibro-liveni beton. Svi proizvodi spadaju u ekološki prihvatljive proizvode neškodljive po okolinu, snažni su i otporni na sve vremenske uticaje sa veoma dugim vekom trajanja. Široka paleta boja i različiti oblici čine ih idealnim za parterno uređenje otvorenih površina kao što su parkovi, šetališta, trotoari, platoi, pešačke staze, ulice, parkirališta, benziske stanice, dečija igrališta, individualna dvorišta. Zbog svega ovoga, Arhibet je ogromnim entuzijazmom, zalaganjem i profesionalizmom postao regionalni lider na tržištu betonske galanterije. Neprekidna istraživanja i uvođenja novih tehnologija imaju za cilj stalno unapređenje kvaliteta proizvoda. Svi arhibet proizvodi su atestirani po SRPS standardima.

www.arhibet.rs

ARHIBET d.o.o.
Knjaževačka bb, Donja Vrežina, 18000 Niš
T. +381 18 570 901
F. +381 18 570 906
M. +381 63 467 865
info@arhibet.rs
www.arhibet.rs