ADI dodeljuje nagrade na CERSAIE 2022

Udruženje će dodeliti dve nagrade za kvalitet keramičkih pločica i materijala za kupatila ka oi za dizajn izlagačkog prostora

Ove godine italijansko udruženje za industrijski dizajn ADI nastavlja saradnju sa Cersaie, najvažnijom svetskom izložbom keramičkih pločica i kupatila koja će se održati u Izložbenom centru u Bolonji od 26. do 30. septembra 2022. Izložba ima snažan fokus na svet. arhitekture i dizajna i ugostiće više od 600 izlagača iz 28 zemalja.

ADI već nekoliko godina sarađuje sa manifestacijom Cersaie kao deo njene misije da promoviše kulturnu i ekonomsku vrednost industrijskog dizajna i podrži odgovorno i održivo poboljšanje uslova života za sve. U tu svrhu ADI dodeljuje dve nagrade koje prepoznaju kvalitet proizvoda izloženih na Cersaie 2022.

Prva, koja se odnosi na najinovativnije italijanske proizvode u sektoru keramike i opremanja kupatila, je 8. ADI nagrada za keramiku i dizajn kupatila. Žiri u sastavu Silvia Stanzani (dizajner), Oscar G. Colli (suosnivač časopisa Il Bagno oggi e domani), Patrizia Scarzella (arhitekta i novinar) i Valentina Dovnei (predsednica ADI Emilia-Romagna) će odabrati proizvode koji najbolje kombinuju inovativnost i kvalitet dizajna među onima koji su izloženi u kategorijama keramičkih pločica i kupatila.

Drugo priznanje, 3. ADI Booth Design nagrada, stvorena je u čast izložbenih štandova koji najbolje promovišu proizvode i brendove kompanija izlagača. Stručna komisija koju čine Sesilija Bione (Akademija likovnih umetnosti u Bolonji), Pjerluiđi Molteni (arhitekta i profesor naprednog dizajna) i Vladimiro Bendandi (ADI Emilija-Romanja) odabraće štandove na Cersaie 2022. koji najbolje komuniciraju i prenose identitet i vrednost proizvoda kompanija izlagača.

Proizvodi i štandovi koje su odabrala dva žirija biće uvršteni u uži izbor za izdanje ADI Design Index-a za 2022. godinu, godišnjaka koji sadrži najbolje od italijanskog dizajna u svakoj kategoriji proizvoda koju odabere ADI Permanent Design Monitor u iščekivanju sledećeg izdanja Compasso d’Oro ADI, najprestižnije italijanske nagrada za dizajn. Uži izbor osigurava da proizvodi prođu prvu fazu selekcije i direktno se predaju odgovarajućim komisijama odgovornim za sledeću fazu selekcije.

cersaie logo

www.cersaie.it