Adekvatno održavanje za sjaj vaših površina

The Floor Expert – Cleaning – Protect – Polishing

Cleanex floor iz Petrovaradina je preduzeće koje se usko specijalizovalo za održavanje i izvođenje svih vrsta hemijskih tretmana (pranje i zaštitu) kako za podne tako i za zidne površine od mermera, granita, granitne keramike, terazzo, pvc, gume, betona i dr. kako za unutrašnje tako i za spoljašnje obloge bilo da se radi o podnim ili zidnim površinama.

Pranje podnih i zidnih površina

Ukoliko je površina duži vremenski period postavljena, a nije imala nikakav tretman, onda prvo vršimo površinsko pranje, a zatim peremo sredstvom sa kojim izvlačimo svu nečistoću iz nje. Ako je površina novopostavljena i nije zaprljana niti oštećena, nakon radova površinu je potrebno oprati sredstvom za redovno održavanje.

Održavanje – mermer, granit, keramika …

Nakon pranja i pripreme površine za zaštitu moramo biti sigurni da je površina u potpunosti suva da bismo krenuli sa premazivanjem zaštitnog sredstva. Imamo nekoliko različitih vrsta zaštite za spoljne i unutrašnje podne i zidne površine:

  • Za zidne površine preporučuje se samo hidro zaštita sa sredstvom koje sprečava da, bez obzira na vrstu obloge, površina upija vodu ili bilo koju drugu vrstu tečnosti, a takođe služi i kao zaštita od grafita tj. ukoliko se ispišu grafiti na bilo kojoj površini oni se lako skidaju bez, u tim situacijama inače neophodnog, peskiranja koje oštećuje tretiranu površinu.
  • Kada se radi o podnim površinama prvo se uradi hidro zaštita, a zatim se površina premazuje sredstvima koja po želji klijenta mogu da imaju ili mat efekat ili efekat visokog sjaja.

Za održavanje mermera, granita i granitne keramike – ukoliko je stara i ispošćena površina, koja je izgubila svoj sjaj i boju koja je oštećena zbog neadekvatnog održavanja, onda prirodnu boju i sjaj površini vraćamo specijalnim sredstvom koje je ujedno i hidro zaštita.

CLEANEX FLOOR doo
Petrovaradin, Krajiska 12
M. + 381 63 521212
officecleanex@icloud.com