ACO obezbedio BIM modele za veliki broj svoj proizvoda

Na svom putu ka digitalnoj transformaciji, kompanija ACO je obezbedila BIM modele za veliki broj svoj proizvoda.

Building information modeling – BIM, predstavlja digitalnu transformaciju u građevinarstvu. Ovaj inteligentan i podacima bogat model se može koristiti kao temelj za projektovanje, simulaciju i alat za saradnju kroz sve faze projekta, dok se njegovim korišćenjem efikasno sprečava nedovoljan protok informacija u građevinskim projektima, a samim tim i izbegavaju nesporazumi i greške.

BIM – Building Information Modeling

Planiranje i realizacija građevinskih projekata složen je proces koji podrazumeva saradnju velikog broja stručnjaka iz različitih disciplina. Njegov uspeh zahteva kontinuiranu koordinaciju i intenzivnu razmenu informacija i podataka između svih uključenih grupa.

U te procese mogu biti uključeni investitori, rukovodioci projekata, izvođači, projektanti, arhitekte, državni službenici, nadzor, različite direkcije, ali i izvršioci usluga i sami proizvođači materijala. Danas se ta razmena podataka velikim delom svodi na deljenje tehničkih crteža, građevinskih informacija i detaljnih snimaka.

BIM predstavlja digitalnu transformaciju u građevinarstvu koja se oslanja na inteligentan i podacima bogat model, koji se može koristiti kao temelj za projektovanje, simulaciju i saradnju kroz sve faze projekta.

Korišćenjem BIM-a efikasno se sprečava nedovoljan protok informacija u građevinskim projektima, a samim tim se izbegavaju nesporazumi i greške.

ACO Revit paketi podataka za niskogradnju i visokogradnju

Revit podaci namenjeni su kompletnoj liniji proizvoda u RVT formatu za Autodesk Revit. Podaci se redovno ažuriraju i dopunjuju.

aco logo 130px za potpis

ACO 
građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb, 22314 Krnješevci, Stara Pazova
T. +381 22 811 580
F. +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs

Prethodni tekstKoje su osnovne razlike između podnih i zidnih pločica?
Sledeći tekstMeđunarodni sajam građevinarstva SEEBBE pomeren za 24. jun 2020.
ACO grupa je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti odvodnjavanja i prečišćavanja površinskih voda i voda unutar objekata. Osnovana je kao porodična kompanija 1946 godine u Rendsburgu u Nemačkoj, kao nastavak tradicije livenja gvožđa koju je ustanovila porodica Ahlmann u IX veku. Danas ACO grupa broji više od 3800 zaposlenih u 40 zemalja sveta i 29 proizvodnih centara. Autentičnost, osećaj pripadanja porodici i posvećenost ostvarenju najviših ciljeva su stubovi ACO korporativne kulture. Upravo ove vrednosti povezuju ACO zaposlene, prevazilazeći kulturne i nacionalne razlike i doprinose njihovom ličnom i profesionalnom razvoju.