6 prednosti ACO cevi za odvodnjavanje

U potpunom higijenskom odvodnjavanju mlekare Imlek podjednaku važnost imaju i detalji koji nisu vidljivi na površini. U ovom slučaju to je 1.5 km cevi koje su ugrađene kroz celu mlekaru i koje upotpunjavaju ovaj potpuno zaokružen proces higijenske proizvodnje mleka i mlečnih proizvoda.

ACO pipe – cevi za odvodnjavanje su sposobne da odgovore na brojne operacijske izazove. Uzimajući u obzir to da se većina ovih cevi nalazi skrivena u zidovima i ispod poda, njihova popravka je znatno otežana i iz tog razloga kada se ovaj sistem postavi, moramo biti sigurni da će biti funkcionalan dug vremenski period.

Izdvojićemo 6 glavnih karakteristika zbog kojih se mlekara Imlek odlučila baš za ACO cevi.

  1. ACO Pipe je moguće čistiti pomoću vruće vode pod visokim pritiskom, zahvaljujući značajno manjem koeficijentu istezanja nerđajućeg čelika u odnosu na plastiku.
  2. Prilikom horizontalne gradnje na suspenziju, ACO Pipe se ne savija pod gravitacijom, pa je moguće izvesti duže linije bez potpore.
  3. ACO Pipe cevi su otporne na požar što im omogućuje prolazak kroz zidove bez potrebe ugradnje dodatnih spojnica ili protivpožarnih obujmica za sprečavanje širenja požara u susedne prostorije.
  4. Iako su nerđajuće cevi neprobojne za glodare, ACO Pipe sistem uključuje i prepreku za pacove, dodatni element koji sprečava glodare da ulaze dalje u sistem odvodnjavanja ukoliko su već dobili pristup u cevovod.
  5. ACO Pipe od nerđajućeg čelika mogu izdržati udarce koji bi bili pogubni za plastične ili liveno gvozdene cevi. ACO cev se može saviti bez pucanja, što je čini idealnim rešenjem za površine sa učestalim prometom
  6. ACO Pipe su jednostavne za ugradnju. Lagane i dugotrajne, idealno su rešenje za projekte gde se traže kratki rokovi izvođenja.

Upravo iz svih prethodno navedenih razloga mlekara Imlek se odlučila za potpuno higijensko rešenje za odvodnjavanje kompanije ACO.

aco logo 130px za potpis

ACO 
građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb, 22314 Krnješevci, Stara Pazova
T. +381 22 811 580
F. +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs

Prethodni tekstFASERFIX POINT tačkasti slivnik za drenažu površinskih voda
Sledeći tekstProfesionalne mašine za uklanjanje starog poda
ACO grupa je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti odvodnjavanja i prečišćavanja površinskih voda i voda unutar objekata. Osnovana je kao porodična kompanija 1946 godine u Rendsburgu u Nemačkoj, kao nastavak tradicije livenja gvožđa koju je ustanovila porodica Ahlmann u IX veku. Danas ACO grupa broji više od 3800 zaposlenih u 40 zemalja sveta i 29 proizvodnih centara. Autentičnost, osećaj pripadanja porodici i posvećenost ostvarenju najviših ciljeva su stubovi ACO korporativne kulture. Upravo ove vrednosti povezuju ACO zaposlene, prevazilazeći kulturne i nacionalne razlike i doprinose njihovom ličnom i profesionalnom razvoju.