5 razloga zašto su vinil podovi pravi izbor za vas

Zahvaljujući tehnološkom napretku, vinil sada spaja izdržljivost i vodootpornost sa vrhunskim dizajnom. Vinil podovi pogodni su za „uradi sam“ projekte sa metodama instalacije. Ako razmišljate o tome da li da kupite vinil pod za vaš dom, evo pet prednosti ove podne obloge koje bi mogle da utiču na vašu odluku.

1. Mekša je pod nogama. Pločice i tvrdo drvo možda su trenutno broj 1 u industriji podova, ali vinil ima ključnu prednost u odnosu na oba: mekši je pod nogama. Vinil podne obloge imaju malo mekšu površinu u odnosu na pločice ili drvo, jer su presvučene sa tankim slojem filca ili pene, što zavisi od proizvođača. Pri hodanju pruža vam jedinstven ugođaj udobnosti i mekoće

2. Svestrana je. Pošto je vinil uglavnom otporan na ogrebotine i neporozan je, možete ga instalirati u bilo kojoj prostoriji svog doma, uključujući vlažne zone kao što su kuhinje i kupatila, kao i u oblastima sa velikim prometom poput dnevnih i porodičnih soba. Jedino mesto na koje ne bi trebalo da instalirate vinil je napolju. Može se deformisati kada je izložen toploti.

vinil pod
Određeni vinilni proizvodi imaju čak 100% vodootporne podloge

3. Otporan je na vodu. Za razliku od tvrdog drveta i laminata koji apsorbuju vlagu, vinil je neporozan. Izlivanje i prskanje neće prouzrokovati deformacije, što znači da je savršeno pogodno za instalacije u kupatilu. Određeni vinilni proizvodi imaju čak 100% vodootporne podloge, poput plastike ili plute, za dodatnu zaštitu od vlage. Dovoljno je izdržljiv da podnese prljavštinu, pesak, kišu i sneg. 

Vinil podne obloge su veoma otporne na prljavštinu i vodu, i jedna su od retkih vrsta podova koja se ugrađuje direktno preko podloge ili preko prethodno ugrađenog linoleum ili vinil poda. 

Vinil pod
Vinil pod

4. Lakši za ugradnju nego druge vrste podova. Mnogi vinil podovi imaju sistem za klik-klak ugradnju koji omogućava vlasnicima da ploče sastave poput slagalice i naprave plutajući pod. Penil-and-stick vinil je takođe jednostavan za upotrebu, a ambiciozniji vlasnici mogu se boriti sa lepljenim vinilnim daskama bez pomoći profesionalaca.

5. Otporan na oštećenja. Ono što je najveća prednost vinil poda, jeste to što je izuzetno otporan na oštećenja, pa će samim tim i posle decenije korišćenja, vaš pod izgledati kao prvog dana. Njegova gipka struktura može se prilagoditi načinu na koji se vaš dom „kreće“ i ostati relativno netaknuta tokom vremena.