5 fantastičnih tonova drvenih podova za vaš dom

Ljudi su počeli sa oblaganjem podova pre nekoliko vekova, a drvo je tokom tog perioda nastavilo da se razvija i ostaje u vrhi pri odabiru podnih obloga. Da li je u pitanju masiv, višeslojni parket ili laminat, danas imamo veliku paletu boja, tekstura, oblika i dimenzija. Boje se kreću od najsvetlijih do najtamnijih – različitim bojama možete potpuno transformisati vaš enterijer. Pogledajte neke nijanse drvenih podova u našem izboru za danas.

Belom obojeni pod ostavlja utisak popularnog, jednostavnog skandinavskog dizajna
Belom obojeni pod ostavlja utisak popularnog, jednostavnog skandinavskog dizajna

Obojena bela

U ovoj šarmantnoj kuhinji, belom obojeni pod ostavlja utisak popularnog, jednostavnog skandinavskog dizajna. Bojenjem vašeg poda možete „oživeti“ stari, dotrajali parket uz male troškove. Kada je postavljen beli pod u prostoriji ostavlja vam se mogućnost dodavanja različitih detalja i ukrasa u bojama po želji.

Drveni pod širokih dasaka u srednje zlatnoj nijansi
Drveni pod širokih dasaka u srednje zlatnoj nijansi

Parket u boji meda

Ovaj drveni pod širokih dasaka u srednje zlatnoj nijansi odaje utisak topline savremenom prostoru uređenom u minimalištičkom stilu. Ova nijansa omogućava prirodnim tonovima i teksturi drveta da budu uočljiviji i na taj način daju poseban akcenat celoj prostoriji. Kao kontrast sivim zidovima i sofi uz prateće detalje kao što je lampa industrijskog stila ovaj drveni pod se uklapa savršeno. Mat završni sloj hrastovog poda daje moderan i u trendu izgled za razliku od visokog sjaja koji smo najčešće viđali prethodnih decenija.

Drveni pod u sivoj nijansi
Drveni pod u sivoj nijansi

U tonovima sive

Čiste linije i beli tonovi na zidovima, plafonu, nameštaju… pa čak i na umetninama ove prostorije uz osvetljenje u dnevnoj sobi odlično se uklapaju sa moderno sivom bojom poda. Jastučići u svetlo sivoj boji na sofi prijatno se uklapaju sa sivim podom i stvaraju osećaj kompletno uređenog prostora.

Prirodan izgled hrastovog drveta sa prozirnim mat završnim premazom
Prirodan izgled hrastovog drveta sa prozirnim mat završnim premazom

Prirodan i nedovršen izgled

Prirodan izgled hrastovog drveta sa prozirnim mat završnim premazom ga štiti od habanja i kreira jednostavan, miran prostor koji je odlična osnova za uređenje po skandinavskom stilu u neutralnim tonovima bele, crne, braon i sive. Široke daske poda odaju moderan utisak i kreiraju bezvremeni prijatan osečaj koji će nadvladati sve trendove.

Šik crni drveni pod u trpezariji
Šik crni drveni pod

Crni saten

U ovoj ultra savremenoj trpezariji šik crni drveni pod čini osnovni elemenat prostorije. Satenski završni premaz reflektuje svetlost koja dolazi kroz veliki prozor i čini ovaj prostor većim nego što jeste. Sto savremenog dizajna sa teškim metalnim nogama se stapaju sa podom i kreiraju kontinuitet u trpezariji.