40. Cersaie privlači skoro 100.000 posetilaca uključujući više od 47.000 međunarodnih posetilaca

40. Cersaie, Međunarodna izložba keramičkih pločica i nameštaja za kupatila održana u izložbenom centru u Bolonji od 25. do 29. septembra, u potpunosti je opravdala očekivanja kompanija izlagača koje su odlučile da investiraju u događaj, smatrajući ga jedinstvenom globalnom platformom za pokažu svoje najnovije inovacije proizvoda u vizuelno i emocionalno privlačnim štandovima.

Učestvovale su ukupno 633 kompanije, koje su zauzimale izložbeni prostor od 145.000 kvadratnih metara u petnaest potpuno ispunjenih hala izložbenog centra u Bolonji. Među izlagačima su bile 354 kompanije iz sektora keramičkih pločica, 96 iz sektora opremanja kupatila i 183 iz sektora ugradnje, sirovina, novih površina i usluga. Međunarodnu prirodu sajma pokazalo je prisustvo 245 neitalijanskih izlagača (39% od ukupnog broja) iz 27 zemalja.

Cersaie 2023 je registrovao 99.319 posetilaca tokom pet dana izložbe, što je povećanje od 8,8% u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Ova cifra se stalno povećava sa 62.934 u 2021. i 91.269 prošle godine i postepeno se približava nivou iz 2019. od 112.340 posetilaca. Bilo je 47.634 međunarodnih posetilaca (48% od ukupnog broja) i 51.685 italijanskih posetilaca. Prisutno je bilo i ukupno 811 novinara, uključujući 396 neitalijana.

Cersaie 2023 sajam keramike i sanitarija
Cersaie 2023 sajam keramike i sanitarija

„Uprkos izazovnim tržišnim uslovima, Cersaie-ova snažna privlačnost je omogućila kompanijama izlagačima da maksimiziraju svoje investicije i ojačaju svoje veze sa italijanskim i međunarodnim distributerima, arhitektama, instalaterima i profesionalcima za nekretnine“, prokomentarisao je Đovani Savorani, predsednik Confindustria Ceramica.

„Italijanski keramički proizvodi i dalje su poznati na međunarodnim tržištima po svojim suštinskim karakteristikama kao što su zdravlje, higijena, izdržljivost i održivost. Izložbena staza Route 40 beležila je glavne inovacije proizvoda koje su učvrstile ulogu italijanskih keramičkih pločica i kupatilskog nameštaja kao predstavnika italijanskog dizajna širom sveta. Takođe smo se upustili u ključni proces energetske tranzicije, iako smo, kako smo istakli političarima i institucionalnim ličnostima prisutnim na emisiji, manjkav ETS mehanizam zahteva hitnu akciju na evropskom i nacionalnom nivou kako bi se izbeglo podrivanje ovih napora“.

Emilio Musini, potpredsednik Confindustria Ceramica i šef Promotivnih aktivnosti i sajmova, dao je sledeći rezime opsežnog programa događaja održanih tokom ovogodišnjeg Cersaie-a. „Više od 2.000 učesnika učestvovalo je u pet događaja u programu „gradnja, stan, razmišljanje“; Održano je 18 novinarskih kafea, kako lično tako i putem striminga uživo tokom pet dana emisije; i Tiling Town je privukao veliko interesovanje i učešće. Poslovna delegacija Cersaie, organizovana uz vrednu saradnju italijanskog Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje MAECI i Italijanske trgovinske agencije ITA, imala je učešće više od 250 profesionalaca iz Evrope, Severne Amerike i regiona Zaliva.

Cersaie sledeće godine biće održan u Bolonji od 23. do 27. septembra 2024.

cersaie logo

www.cersaie.it

Prethodni tekstNorveški radijatori greju građane Srbije već 23 godine
Sledeći tekstLuksuzni mermer u vašem enterijeru