Visokokvalitetni proizvodi – švajcarski kvalitet

Krajem septembra, švajcarska kompanija Sika otvorila je u Srbiji najsavremeniju fabriku za proizvodnju materijala za specijalne namene u građevinarstvu, koja se prostire na više od 4.300 kvadratnih metara. U fabrici u Šimanovcima, Sika će proizvoditi tečne aditive za betone i praškaste proizvode (građevinske lepkove i maltere), namenjene za upotrebu u svim sferama građevinarstva i industrije. Fabrika je u potpunosti automatizovana i poseduje najnapredniju opremu koja omogućava veću fleksibilnost, brzo prilagođavanje linija za pakovanje u slučaju implementacije novih proizvoda, kao i najsavremenije laboratorije.

Linija proizvoda CERAM za polaganje svih vrsta keramičkih i kamenih obloga predstavljaju odgovor vrhunske razvojne tehnologije dostignute u ovom savremenom pogonu. CERAM proizvodi su praškaste mešavine veoma otpornih, kvalitetnih cemenata sa specijalnim dodacima i odabranim silikonskim ili kvarcnim mineralima. Mogu se koristiti na vertikalnim i horizontalnim, unutrašnjim ili spoljašnjim površinama, dok su primenljivi i na podlogama kod kojih se očekuju deformacije izazvane naponima zatezanja ili temperaturnim promenama.

Pored CERAM linije, Sika je i visokopozicionirana na svetskom tržištu kod izvođača i investitora sa svojim kompletnim rešenjima i za industrijske podove, koja se zasnivaju na cementu, epoksi smolama i poliuretanu, a specijalno su razvijena za različite uslove eksploatacije u fabrikama – mehanički i hemijski uticaji, uticaj visokih temperatura, frekventni i teški saobraćaj.

U sklopu svog širokog asortimana, švajcarska kompanija nudi i rešenja za proizvodnju aditiva za beton, hidroizolaciju, zapivanje, injektiranje, ojačanje konstrukcija, sanaciju i zaštitu, fasade od čelika i stakla, krovove i mnoge druge materijale potrebne kako bi projekat bio uspešno urađen „od poda do krova“.

Sika je globalni lider u proizvodnji materijala za građevinarstvo i industriju sa tradicijom dugom više od 100 godina. Prisutna u 84 zemalja sveta, kompanija razvija proizvodnju i sistemska rešenja koja zadovoljavaju standarde, poboljšavaju proces gradnje i pružaju podršku u građevinarstvu, uz istraživačke programe koji imaju za cilj unapređenje ponude i rešenja za različite vrste građevinskih radova.

Zahvaljujući naprednim tehnologijama, istraživanju i inovacijama, Sika obezbeđuje paletu visokokvalitetnih proizvoda i zato predstavlja idealnog partnera u svakoj fazi procesa gradnje.

Sika - visokokvalitetni proizvodi
foto: Sika

U svetu je više od milion objekata izgrađeno Sika materijalima, kao što su – nuklearna elektrana Gösgen-Däniken u Švajcarskoj, Aerodrom u Abu Dabiju, stadioni za Svetsko prvenstvo u Brazilu ili Most Kolorado u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Srbiji, Sika je učestvovala u svim značajnim građevinskim projektima – Most na Adi, most Beška, most Gazela, tuneli (Ovčar banja, Straževica, Lipak Železnik), Airport City, Delta City, Belville, TC Ušće, naselje Stepa Stepanović, obilaznica oko Beograda i drugim.

Sika

Sika Srbija d.o.o.
Patrijarha Pavla 1 – 22310 Šimanovci – Srbija
Tel: +381 22 2155 778
W. www.sika.rs

Prethodni tekstPrvi prelistajte novembarski broj časopisa „PODOVI – Hidroizolacija & termoizolacija“
Sledeći tekstAntistatički podni sistemi