Uspešna nedelja keramike Modus na Sajmu u Bolonji

Dobar posao u Italiji za pločice iz Orahovice!

Cersaie 2013 – najveći svetski sajam keramike, sanitarija i kupatilske opreme, koji se od 23. do 27. septembra održao u Bolonji, ponovno je bio prilika za Keramiku Modus iz Orahovice, jedinog hrvatskog izlagača/proizvođača keramičkih pločica, da predstavi nove kolekcije, ugosti verne kupce na svom štandu, ostvari brojne nove kontakte s najrazličitijim inostranim tržištima, kao i da odmah stavi ‘tačku na i’ na poslove kojima se izvoz širi na EU tržišta, kao što je francusko, ali i na tržišta pojedinih arapskih zemalja.

Od nekoliko aspekata sajma Cersaie, kao ‘must attend’ događaja za sve proizvođače keramičkih pločica, arhitekte, dizajnere… za ovogodišnje 31. izdanje kao najvažniji je istaknut aspekt u fokusu svih profesionalaca: Cersaie je najbolja internacionalna platforma za razgovore o keramičkoj industriji juče, danas i sutra: u realnom vremenu i realnim globalnim privrednim prilikama. Gotovo 900 izlagača, od kojih 302 strana iz 35 zemalja to i potvrđuju – Cersaie je sajam koji se ne smije propustiti!

Pločice, sanitarije i kupaonska oprema inspirirani povratkom prirodi, retro stilom i trendovskim imitacijama betona, mramora, drva…

Osim profesionalaca, uživali su i posetioci. Keramičke pločice, sanitarije, kupatilski nameštaj i oprema… trendovski su inspirisani povratkom prirodi; kako kroz boje, tako i oblike i namenu.

Dodirnite! Jer većinu je pločica nemoguće gledati bez poriva za dodirivanjem… Eto, po nama je to mantra ovogodišnjeg sajma i najbolji opis emocija koje izaziva svet keramičkih pločica viđen u Bolonji. Oduševile su nas najrazličitije dimenzije pločica, zanimljive teksture i površinska obrada – mat, sjaj, reljef, zatim imitacije betona, mermera, drva, kao i prava umetnost slaganja mozaika te sve kreativne mogućnosti koje pruža tehnika digitalnog otiska na keramici. Uvijek nam je drago videti, osetiti i na kraju krajeva dobiti ‘oči u oči’ potvrdu naših kupaca i potencijalnih kupaca, koje smo imali priliku ugostiti na štandu, kako nimalo ne zaostajemo za aktualnim trendovima, već ih svakom novom kolekcijom, pa tako i onima koje smo predstavili na Cersaie 2013, uspješno pratimo i istovremeno kreiramo svoju prepoznatljivu brand priču s oznakom Made in Croatia“, izjavila je Mirjana Kožić, PR Keramike Modus.

Keramika Modus na italijanskoj ‘nedelji visoke mode’ u svetu keramike predstavila kolekcije MADIELLE, SABUNI, STONE I OLIMPIA

S inspirativnim mislima na ovaj ‘naslov’ sajma, Keramika Modus je za ovogodišnje predstavljanje svojih noviteta među elitom globalne keramičke scene izabrala kolekcije Madielle, Sabuni, Stone i Olimpia. Iskonskim jezikom mode, odnosno decentnim i nenametljivim bojama kao što su tamni i svitli mermer ili paleta pastelnih nijansi s upečatljivim motivima dekor pločica kao što su intrigantna čipka ili večni mozaik uzorak, bezvremenskom zlatnom klasikom, neutralnim zemljanim tonovima i strukturama te uvijek aktualnim geometrijskim oblicima, ove kolekcije progovaraju o aktualnim trendovima u svijetu keramičkih pločica za uređenje enterijera… sa stilom. Jednostavno, Keramika Modus – Najlepša u kupaonici!

• MADIELLE (20×50 cm zidna i 30×30 cm podna pločica) – Više od romantičnog nadahnuća… Očekivano, a opet drugačije; bogato i raskošno, a tako jednostavno i nenametljivo za nebrojene mogućnosti.
• SABUNI (20×50 cm zidna i 30×30 cm podna pločica) – Toplina tonova & smirenost dezena. Rustikalna kolekcija oplemenjuje prostor svojom toplom asocijacijom na sve vrednosti drva.
• OLIMPIA (25×40 cm zidna i 30×30 cm podna pločica) – Rapsodija emocija… u svojoj osnovi. Tradicionalna čarolija i bogatstvo dekora koji istovremeno bude snove i potiču na sanjarenje.
• STONE (20×40 cm zidna i 30×30 cm podna pločica) – Inspiracija kamenom. Iskonski povratak prirodi – bojama, strukturama i nijansama… za svaki prostor.

Sve nove kolekcije keramičkih pločica s potpisom Keramike Modus rade se na digitalnom printeru za otisak na pločicama, koji je kao ‘must have’ moderne keramičke industrije instaliran i u proizvodnoj funkciji u fabrici u Orahovici.

„Gledajući na nedelju dana sajma s isključivo poslovnog stajališta i bez obzira što ćemo prave rezultate i benefite moći evaluirati tek kroz nekoliko meseci, bez zadrške mogu zaključiti kako je naš tradicionalan nastup na Cersaie ponovno bila dobra odluka i uspješan poslovni potez. Statistika sajma govori kako je ukupna internacionalna posećenost ove godine, u odnosu na 2012. porasla za 4,2%, a mi na štandu nismo osetili samo tu kvantitetu u poseti, već i kvalitetu, jer sam celo vreme sajma bio dojma kako su ljudi došli ciljano – raditi, pregovarati i sklapati poslove. Posljedice toga i izravno smo ‘izmjerili’, kroz prednarudžbe za nove kolekcije, ozbiljan interes kupaca i distributera s najrazličitijih tržišta i primjerice, potpisivanje finaliziranog ugovora s jednim velikim i poznatim specijaliziranim trgovačkim lancem s tržišta EU“, zaključio je Željko Radek, predsednik Uprave Keramike Modus.

CERSAIE 2014

Sajam Cersaie 2014 organizatori najavljuju za termin 22. do 26. septembra sledeće godine. U skladu s tradicijom, poslovnim planom i daljim radom na imidžu brenda, Keramika Modus je u svoj plan nastupa na sajmovima u 2014. godini već upisala izlaganje na Cersaie 2014! Na službenim internet stranicama Cersaie.it možete pronaći više informacija o ovogodišnjem sajmu, kao i pratiti novosti vezane za izdanje za sledeću godinu. Zakazujemo novi susret za septembar 2014 i dobro nam došli u Bolonju!

INFO I KATALOG

Više informacija o fabrici, kao i aktuelni katalog keramičkih pločic Keramike Modus nalaze se na službenim internet stranicama fabrike www.keramika-modus.com