Uređenje dečije sobe po zamislima vaših mališana

Koliko prilikom uređenja dečije sobe uvažavate i pratite želje i zamisli svoje dece? Važno je da u celom procesu, ukoliko renovirate i uređujete kada su već klinci stasali da imaju svoje omiljene boje, likove, predmete, uključite i njih i primenite sve to što oni žele.

Pored solidne baze koju čine drveni podovi i kvalitetna stolarija, postoji mnogo načina da se soba uredi tako da deca dobiju prostor koji će dodatno biti prijatan za njih, oaza sigurnosti, kreativnosti, igre bez granica.

 Brojne moderne tehnologije danas omogućavaju da se dečije sobe opreme tako zanimljivo i kreativno da se gubi dah pri samom pogledu na određeni kutak ili celokupnu prostoriju.

Za to su zadužene dečije tapete, raznobojni tepisi, lampe, lusteri, uopšte dečija rasveta, nameštaj u zanimljivim dizajnima i dezenima… A, svakako, na sve to dolaze brojne igračke koje svoju pravu vrednost i svoje mogućnosti u potpunosti pokazuju tek u jednoj takvoj dečijoj sobi. Mnogo toga možete i sami da osmislite, uradite uz pomoć određenog materijala i mašte, a mnoge su vam na dohvat ruke u smislu kupovine, ali ove elemente ni u kojem slučaju ne zaobiđite prilikom opremanja dečije sobe.

Dečija rasveta – jer daje potpuno novu dimenziju

Klasični lusteri i plafonjerke nisu za dečije sobe, što već činjenica da postoji posebna dečija rasveta dovoljno govori. A u okviru nje ima toliko toga. Najpre, tu su brojne stone i sobne lampe, koje mogu biti u različitim oblicima, bojama, pa čak i u obliku nekog omiljenog lika iz crtanih filmova. Već će biti dovoljno da vidite oduševljenje svog deteta na pogled na neku takvu lampu da znate da je to pravi izbor.

Međutim, dečija rasveta je tu i da sasvim promenite izgled dečije sobe u jednom momentu. Dok će tokom dana soba imati jedan izgled, uz pomoć rasvete je noću možete pretvoriti u svemir, zvezdano nebo, prostoriju u kojoj se prelivaju razne boje i tako dalje. Dečija rasveta vam daje mogućnost da samo jednim pritiskom transformišete sve u neku drugu dimenziju, a to je upravo ono što deci jeste potrebno, mogućnost da što više maštaju, budu kreativni i da svuda nalaze inspiraciju.

Birajte zanimljiv nameštaj

U odnosu na dosadnjikave krevece i krevete za decu koji osim šarenih posteljina nimalo ne liče na dečije želje, danas su dostupni kreveti, komode, police, u različitim oblicima. Pa tako možete pronaći krevet u obliku auta, princezinog kreveta, nekog roze kabiroleta ili kočije… Ali, krevet može biti vizuelnog izgleda kao nameštena ležaljka u sred šume, za decu koja vole prirodu, avanture i istraživanje. Pored svega ovoga, mogu biti i kao kreveti iz omiljenih bajki i priča, pa je tako veoma popularan nameštaj koji je replika bajke „Lepotica i Zver“ koji sve devojčice obožavaju.

Nameštaj je često i efektan način  da svoje dete odvojite u posebnu sobu, jer kada vidi kakvu ste mu oazu pripremili sigurno je da iz nje neće hteti tako lako da izađe.

Neka tapete prate priču

Kakav god način uređenja enterijera dečije sobe da odaberete, tapete mogu da isprate priču koju ste osmilsili u potpunosti. Čak i sami možete pronaći određeni vizual na internetu koji želite da se nađe na određenom zidu i da ga date u štampu, tako da su one najbolji partner u beskrajnom osmišljavanju i dobijanju ideja.