U jednom podu i VINIL i PLUTA – DRAUN-3 d.o.o. (VIDEO)

KADA REKONSTRUIŠETE STAN ILI POSTAVLJATE PODOVE I SAMI ZNATE KOLIKO ZA TO TREBA VREMENA I FINANSIJA. JEDAN DEO NOVCA IPAK MOŽETE UŠTEDETI JER KADA IMATE SPRETNE RUKE I MALO VREMENA, VINILNI POD JE NEŠTO ŠTO MOŽETE POSTAVITI I SAMI.

Ukoliko Vam je bliska ova ideja, izaberite češki vinil panel FatraClick i RS-click. Ne samo da se ovaj panel zbog svog autentičnog prirodnog izgleda odlično uklapa u svaki enterijar, on takođe kombinuje prednosti vinila i klasičnog laminata. Ovakav pod je jednostavan i brzo se polaže, bez ikakvog lepljenja. Unikatan sistem spajanja ogleda se u tome što se svaki komad uklapa jedan u drugi jer mu sistem spajanja ove podne obloge to omogućava. Dodatna prednost za amatere koji su odlučili da sami postave pod je to što se po istom može hodati i tokom, kao i odmah posle postavljanja.

DRAUN-3 doo - prednost vinil panela FatraClick
FatraClick

Što se alata tiče i tu je postavka u službi svakog ko u kući ima neku osnovnu kutiju za alat. Potreban je čekić, ručna testera, olovka i metar. Pored ovoga trebaće vam i instalaciona oprema koja sadrži nabijač, klinove ili podloške i udarni blok, PE folije – izolaciju protiv vlage, lepljivu traku i opremu za održavanje.

Daske vinilnog panela se proizvode u dimenzijama 1235 x 230 i 1205 x 210 mm i pogodne su za sve prostorije u kući. Pre instalacije treba osigurati kvalitetnu podlogu u sobi u smislu da je ona čista i suva, s tim što se kreće od toga da je pod već izravnan. Na ovu prilagođenu podlogu polaže se samo paro tesna folija kako biste mogli pristupiti postavljanju panela. Više izolacionih podloga ne treba, zato što izolaciju podloge zaštićuje sloj od plute na donjem delu podloge.

Pre nego što počnete sa slaganjem komada jedan do drugog, predlažemo da daske koje ste prethodno otpakovali iz kutija pomešate kao karte. Ovim postupkom dobićete prirodan izgled koji omogućava upravo nasumičan odabir boje dasaka.

Pri instalaciji podloge preporučujemo da pogledate video sa praktičnim uputstvima:

Na upravo položen pod možete odmah staviti nameštaj, hodati po njemu i ponašati se kao da radova nije ni bilo. Zbog troslojne konstrukcije sa plutom ovakvi vinil paneli imaju odličnu zvučnu izolaciju. Oni takođe pružaju osećaj prirodnosti materijala mnogo više nego kod klasičnog laminata.

Ono što je takođe prednost vinil panela FatraClick, RS-click je to što osigurava protivkliznost, ima odlične toplotno-izolacione karakteristike, otporan je na oštećenja, elastičan i jednostavno se održava.

U poređenju sa ostalim prirodnim materijalima (drvetom ili keramikom) ovakav pod je topliji i prilagodljiv je prostorijama u domu sa podnim grejanjem.

Svaki dizajn u ponudi je napravljen tako da imitira prirodne materijale ne samo po izgledu već i na dodir. Daske panela je moguće kombinovati, koristiti ih u svim tipovima enterijera, velikim i malim prostorijama, klasičnog ili modernog izgleda.

Na stranici www.fatrafloor.cz možete isprobati kombinacije različitih dekora vinilnih panela iz Fatre u virtualnom showroomu i lakše odlučiti koji bi najbolje izgledao u vašem enterijeru.

Sada možete sa osmehom na posao.

DRAUN-3 d.o.o.
Kosovska 17/VII, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 322 87 46
Fax: +381 11 322 54 63
info@draun.rs
www.draun.rs