Topli kameni podovi u kupatilu

Već više od 60 godina, ime firme Emilio Stecher predstavlja sinonim za tradiciju i modernu, i to vrhunskom obradom prirodnog kamena. Emilio Stecher je švajcarski brend koji još od 2008. godine ima vrhunsku ponudu svojih proizvoda od prirodnog kamena koji su dostupni i na našem tržištu.

Vrednosti prirodnog kamena

Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu, kompanija je stekla veliki broj pouzdanih dobavljača koji omogućavaju nabavku kvalitetnog materijala iz celog sveta. Kamen se u pogonima kompanije obrađuje na najmodernijim CNC mašinama.

Primena kamena u arhitekturi i enterijeru ima neograničene mogućnosti. Kamen, zahvaljujući svojim fizičko – mehaničkim svojstvima spada u materijale koji zadržavaju svežinu površine u privatnom ili javnom, spoljašnjem ili unutrašnjem prostoru. Savremene tehnike obrade i ugradnje učinile su vrhunski obrađen kamen dostupnim širem krugu klijenata i korisnika prostora.

Estetski kvalitet

Bezbroj nijansi i tekstura, naglašenih izuzetnom obradom, pruža igru boja, svetlosti i senki na svedenim površinama. Kamen se izuzetno lako kombinuje sa drugim materijalima: metalom, malterisanim zidovima, staklenim površinama itd.

Primena prirodnog kamena

Primena prirodnog kamena je širokorasprostranjena: na podovima, zidovima, radnim površinama u kuhinjama dostupnim u svim bojama i varijantama; na zidovima i podovima kupatila, površinama lavaboa, podovima tuš kabina i kada; na dvorišnim ulazima sa mozaikom, stubovima za ogradu, fontanama i stepenicama; u nameštaju i elementima u prostoru – stolovima, bifeima, skulpturama i spomenicima.

U kupatilima su najprisutnije keramičke pločice svih dimenzija, od minimalnih tipa mozaik, veličine 1×1 cm, do velikih formata dimenzija od 1×3 m. Umesto pločica u poslednje vreme, vrlo je popularna tikovina koja kupatilu daje dozu ekskluzivnosti. Tikovina je pogodan materijal koji je otporan na vlagu. U modernim kupatilima, češća je upotreba epoksi podova koji su jednostavni za održavanje.

Keramičke pločice i mermerni pod su trajne, jednostavne za održavanje i gotovo neuništive podne obloge. S’toga, postoje mnoge prednosti zbog kojih se isplati imati kameni pod. Negrejani kameni podovi su dosta hladni. Naši grejni kablovi i mreže su direktno postavljene ispod kamenog poda čime osiguravaju toplinu stopalima, ali i ugodnu sobnu temperaturu. Kameni podovi brzo gube toplinu, ali se i brzo zagrejavaju kada su grejni kablovi ili mreže smešteni direktno ispod poda.