Top 5 trendova za novogodišnje uređenje enterijera

Kako smo dobro zagazili u decembar, a i zima nam je kalendarski stigla krajnje je vreme, složićete se, da uredimo dom, onako praznično. Sa tim u vezi bili smo toliko slobodni da sa vama podelimo koji su to trendovi za novogodišnje uređenje prostora.

Ukoliko ste vi bili vredni i napravili svoj praznični dekor, kapa dole. Ali, ostanite sa nama, jer ima detalja i sitnica koje vam mogu biti korisne, a bićete i u trendu. Pa da vidimo, koji su to top pet trendova za ovo novogodišnje uređenje enterijera.

Pomešaj crvenu i zlatnu

Stara dobra kombinacija koja nikada ne izlazi iz mode. A, znate li zašto? Zato što su to tradicionalne boje koje simbolišu toplotu, ljubav, sreću kada je crvena u pitanju. Odnosno vrednost, slavu, jačinu kada pričamo o zlatnoj boji. I sada kada pomešate te dve boje u vidu ukrasa na jelci, stolnjaka i escajga na stolu, zavesa i ukrasnih traka, ili bilo kog drugog detalja u kući, dobićete jednu toplu, veselu sredinu, gde vladaju porodične tradicionalne vrednosti, ljubavlju i blagostanjem ispunjene. Pa ima li lepšeg ambijenta za okupljanje i proslavljanje praznika.

Ukrasi za novogodišnju jelku
Novogodišnja jelka / Foto: pexels.com

Moderna metalik siva

Vaš enterijer izgledaće top ukoliko u njegovo uređenje unesete jaku, modernu, metalik sivu boju. Perle, kristali, svetlucavi novogodišnji ukrasi, prekrivači, savršeno će uneti dozu elegancije, zimske novogodišnje atmosfere. A ukoliko imate moderne rolo zavese, pa još sive, eto dokaza da već furate novogodišnji trend i da to nije ništa novo, budući da izborom metalik sive ili srebrne boje, po psihologiji boja, vi predstavljate inovativnu, praktičnu osobu sa stilom. Pa, ako se prepoznajete u ovom opisu, znate šta vam je činiti.

Novogodišnja jelka
In novogodišnje uređenje prostora / Foto: pexels.com

Ali to nije sve. Top topova ćete biti kada uz ovu boju u vaš enterijer unesete komade starinskog posuđa, koji će napraviti balans između modernog i tradicionalnog. A, kada smo u balansu onda smo u najboljem mogućem trendu. Nije li tako?

Priroda je uvek IN

Sa prirodom nikada ne možete da pogrešite, jer njen smo nerazdvojivi deo. Dokaz toga su svakodnevne situacije, kada kao posledicu sopstvenog zdravstvenog ili duhovnog stanja, razlog nalazimo u distanciranju od prirode i odmah se istoj i vraćamo.

Mebl nameštaj
Svila za oblaganje mebla/ Foto: marahome.rs

Kada je novogodišnje uređenje enterijera u pitanju, birajte zeleno-zemljane tonove koji mogu ići od najsitnijih detalja preko luks tepiha, staza i prostirki, do sedalica na stolicama i podmetačima na stolu. Ukoliko ste izabrali jelku sa busenom ili gajite sobno kućno bilje, jasno vam je da ste jedna skroz trendi osoba, kada je novogodišnje uređenje enterijera, ali i stil života u pitanju.

Ostaje nam da zaključimo da ukoliko želite da uvek budete IN i u trendu birajte prirodu i prirodne motive u svom okruženju. Vratiće vam se i estetski i emotivno.

Održivost je novogodišnji i trend budućnosti

Priroda je trend koji ukoliko želimo da sačuvamo i za nove generacije, moramo čuvati. Jedan od načina je upotreba prirodnih materijala, njihovo očuvanje i recikliranje. Zato za ovogodišnje novogodišnje uređenje enterijera birajte papirne ukrase, sitne i krupne drvene dekoracije – perle, stalke, poslužaonike, ukrasno posuđe od recikliranog stakla, … Dajte mašti na volju. Samo neka mašta bude od prirodnih, recikliranih materijala i neka bude u skladu sa održivim razvojem i odgovornim ponašanjem.

Novogodišnja dekoracija
Trendovi novogodišneg uređenja enterijera / Foto: pexels.com

Koliko god bežali od odgovornosti i koliko god nas ona nekada pritiskala, eto sada smo došli do toga da je ista trend. Pa, izgleda da nam se smeše neka lepa vremena.

Umesto pink, birajte ljubičasto

Bez obzira u kom ste fazonu, teško da Novu godinu možemo zamisliti bez šljokičastog sjaja. Savršena kombinacija za ovogodišnje novogodišnje uređenje enterijera su ljubičaste šljokice, sa kojima ćete svetleti po difoltu, ali i po trendu. Pored navedene crvene, zlatne, metalik sive, prirodnih tonova, ljubičasta boja je trend u novogodišnjem uređenju enterijera.

Da li ćete se odlučiti za ljubičasto metalik sivu kombinaciju ukrasa na jelci, koja je, i najvrsnije estete će se složiti, savršena kombinacija za novogodišnje raspoloženje, ili ćete izabrati neke ljubičaste trake, perle, lampice, ukrasne jastučiće ili patuljke, magija novogodišnjih i božićnih praznika će biti na vrhuncu.

Ako nama ne verujete, verujte psihologiji boja koja kaže da je ljubičasta simbol prestiža, bogatstva, harmonije, mudrosti i duhovnosti. Samo, pazite da ne preterate, jer ista ta psihologija kaže da previše ljubičastog može dovesti do depresivnih misli, što nam uopšte nije u planu za novu godinu. Stoga držite se ljubičastih sitnica i lepih misli. I ne zaboravite, praznici nam stižu. Pa, neka budu sa stilom.