Sika rešenja za oblaganje betonskih površina

Švajcarska kompanija Sika je tržišno aktivna u proizvodnji hemije specijalne namene za građevinarstvo i industriju. Od 1910. godine Sika razvija proizvodnju i sistemska rešenja koja zadovoljavaju standarde, poboljšavaju proces gradnje i pružaju podršku u građevinarstvu. Inovativni istraživački programi usaglašeni su sa osnovnim kompetencijama kompanije Sika i imaju težište na rešenjima za proizvodnju betona, hidroizolaciju, podove, zaptivanje, lepljenje, injektiranje, jačanje konstrukcija, sanaciju i zaštitu, fasade od čelika i stakla, krovove i drugo.

Sika Srbija je angažovana na gotovo svim velikim i značajnim projektima, između ostalog: most Beška, most Gazela, most na Adi, TC Ušće, Belville & Delta City, tunel Strаževica, tunel Čortanovci, Airport City, obilaznica oko Beograda, Belgrade Waterfront, Autoput Bar-Boljare, Skyline Belgrade, Kula Ušće 2.

Betonski podovi ispunjavaju najviše zahteve podnog oblaganja

Betonski podovi se koriste kao temeljne ploče za komercijalno i industrijsko podno oblaganje. Karakterišu ih visoki kvalitet, trajnost i raznovrsne cene. Pošto obložene betonske površine mogu da podnesu pritisak teške opreme, kao što su kamioni ili viljuškari, takvo oblaganje se često koristi u skladištima, fabrikama i proizvodnim pogonima.

  • Podržavaju operativno i stacionarno opterećenje bez formiranja pukotina i deformacija.
  • Smanjuje se broj izloženih vidljivih spojeva
  • Koriste se izolacioni spojevi koji ne ometaju operativnu brzinu kretanja vozila
  • Površina je dugotrajno otporna na habanje i bez čestica prašine
  • Odgovarajuća dopuštena odstupanja (tolerancija glatkosti površine) kao podrška sistemima za rukovanje materijalom („MHE”)
  • Izjednačena tekstura površine sa higijenskim dizajnom
  • Sigurno i prijatno radno okruženje
  • Podovi su fleksibilni tako da mogu da se prilagode budućim promenama u radu

Sika rešenja za oblaganje betonskih površina korisna su za Vaše projekte

Za nove objekte:

Da biste napravili betonske ploče koje će činiti čvrsti temelj, upotrebite njihove dodatke za beton kao što su Sikament® ili Sika® ViscoCrete® SCC tehnologija. Koristite Sikafloor® rešenja „mešanje betona na suvo – dry shake” koja, nakon što je došlo do ojačanja betonske temeljne ploče, stvaraju integrisani pod izuzetno otporan na habanje.

SIKAfloor
Priprema podloge

Agensi za stvrdnjavanje koji se nanose u tečnom stanju, zgušnjivači i mase za zaptivanje podižu površinu betona na viši nivo kvaliteta i obezbeđuju trajniju upotrebu.

Ukoliko Vaš projekat umnogome zavisi od vremenskog roka, primenite Sika® EpoCem® tehnologiju. Ova tehnologija se koristi na relativno novom „zelenom“ ili postojećem vlažnom betonu, gde se ponaša kao privremena barijera za prodiranje vlage, kako bi se smanjilo vreme stvrdnjavanja radi apliciranja podnih sistema koji ne propuštaju vodenu paru.

Zahvaljujući Sikafloor® rešenjima, možete da odaberete svetlu boju za pod koji može biti različitih debljina i raznolikih tekstura na samoj površini.

Za sanaciju poda:

Kako bi dobili ujednačenu i glatku površinu radi nanošenja završnih slojeva, primenite cementne Sikafloor® košuljice i Sikafloor® Level.

Sistem za ublažavanje prodora vlage koji savršeno odgovara svakoj primeni pruža sigurnost i omogućava brzo polaganje podnih obloga na podlogama sa visokim sadržajem vlage.

Sika

Sika Srbija d.o.o.
Patrijarha Pavla 1 – 22310 Šimanovci – Srbija
Tel: +381 22 2155 778
W. www.sika.rs