REKLI SU O NAMA… Uwe Miess iz kompanije Uzin Utz: Uvek je zadovoljstvo sarađivati s vama

Redakcija časopisa „Podovi“ namerava da nastavi započetu misiju. Jasno nam je da svojim zalaganjem i inovativnošću držimo fokus naših čitaoca i da časopis pored stručnih tekstova, isto tako mora zadovoljiti vizuelne zahteve tržišta. Dakle, mora biti sadržajno zanimljiv, sa inovativnim dizajnom svake stranice i najboljom štampom na tržištu. Mi sve to jesmo.

Uwe Miess, Area direktor kompanije Uzin Utz AG za region jugoistočne Evrope, je povodom našeg velikog jubileja, 50. broja časopisa „PODOVI“, odgovorio na pitanja koja smo postavili nekolicini naših klijenata. Odgovore vam prenosimo u celosti. 

Već više od 12 godina imamo istu misiju, edukaciju i informisanje naših čitaoca. Kakvo je vaše iskustvo sa časopisom „PODOVI“ i redakcijom koja ponosno stoji i potpisuje svaki broj?

Mislim da časopis „PODOVI“ i Uzin imaju veliku želju, misiju da promene mentalitet i da ljude uopšte edukuju o podovima i građevinskim poslovima. Časopis „PODOVI“ je odličan i za čitaoce koji kreću od nule. To znači, pružanje mogućnosti da primene savete i trikove iskusnih majstora kako bi ssvoje znanje podigli na viši nivo.

Trudimo se iz broja u broj da dotaknemo svaku grupu proizvoda koji imaju veze sa „PODOVIMA”. Šta mislite o stručnim tekstovima u našem časopisu?

Kao što sam rekao u prvom odgovoru, tekstovi su namenjeni ili već iskusnom majstoru da proširi svoje znanje, ili nekome ko zaista samo želi da uradi „uradi sam“ projekat, ko ulazi u posao sa podovima i ne zna gde da počne. Tekstovi koje magazin „PODOVI“ nudi odlična su prilika za čitaoca da nauči ili samo dobije informacije do kojih ne može doći svojim uobičajenim kanalima. Zanimljive činjenice i iskustva su uvek dobrodošli, uostalom, bolje je učiti na tuđim greškama nego na svojim (smeh).

Uwe Mies
Uwe Mies Uzin Utz

Koliko su vaši proizvodi evoluirali i napredovali u poslednjoj deceniji?

Konstantno unapređujemo svoje proizvode kako bi odgovarali beskrajnim potrebama majstora, jer je naš način razmišljanja da rastemo s njima. Mi kao kompanija želimo da postignemo kvalitet proizvoda sa kojima će biti lakše raditi, brže i kvalitetnije. Kao što možete videti iz našeg najnovijeg razvoja proizvoda Uzin NC 152 Turbo.

Naš je utisak da se u poslednjih nekoliko godina fokus stavlja na kvalitet. Da li smo u pravu?

Potpuno ste u pravu. Posle nekoliko godina „poplave“ jeftinih a neefikasnih proizvoda koji neispunjavaju ni svoju osnovnu funkciju, potrošači se vraćaju proverenom kvalitetu, koji u početku nešto više košta ali na duge staze se mnogo više isplati jer su uštede npr. u potrošnji energije mnogo veće. Tome u prilog govori i činjenica da svake godine ostvarujemo rast prodaje kvalitetnijih proizvoda. Ključ je u edukaciji potrošača, a stručni časopisi u tom smislu imaju veliku ulogu.

Kako ste se izborili sa problemima izazvanim virusom COVID 19 u prošloj godini i šta očekujete od 2021. godine?

Naravno da smo svesni da su to pogođene mnoge grane privrede, kao što je i naša grana. Pokušavamo da „to ne vidimo“ i da nas to „ne pogađa“, zato smo u poslednjih godinu dana, kada je bio vrhunac pandemije, zapošljavali ljude i ulagali u infrastrukturu, logistiku, obrazovanje zaposlenih i digitalizaciju. Recimo da u ovoj situaciji nemamo utehe.

Uzin Utz
Uzin Utz

Prateći moderne trendove dva puta smo menjali format časopisa i sam dizajn. Znamo da je pored sadržaja važan i vizual samog izdanja. Sada je na pomolu i treći redizajn i novi format. Koliko časopis vizuelno ispunjava vaše kriterijume?

Mislim da je sjajno što se prave promene, to znači da težite ka boljem! Praćenje savremenih trendova uvek je dobar i pametan izbor da se pređe sa starijeg načina razmišljanja. Volim da kažem: „Nova godina, nove mogućnosti!“, što upravo i radite, praveći sebi nove mogućnosti za novu godinu!

Šta je ono što biste promenili ili dodali u nekom od narednih brojeva?

Uf, ovo je verovatno i najteže pitanje! (smeh) Ako pogledam poslednje izdanje objavljeno u novembru 2020. godine, pokrivali ste od „Šta treba da znate o drvenim podovima“ pa sve do „Trgova svetskih metropola“, ali i o mermeru, vinilu i druge teme. S tim u vezi, dajete puno korisnih informacija, ali i zanimljivih činjenica. Dakle, moj odgovor bi bio da ništa ne menjam! A da dodam? Možda bi epoksidni pod u stambenim zgradama bio zanimljiva tema? Možda!

Uzin Utz
Foto: Uzin Utz

Svaki časopis treba da prati i adekvatan portal. Naša web stranica www.podovi.org je jedna od najposećenijih u celom regionu. Kako vam se čini sadržaj i vizual iste?

Portal je prilično posećen i sa naše strane, uglavnom od strane našeg odeljenja za marketing kako bi dobio neke informacije koje se ne mogu pročitati na Internetu, što mi daje mišljenje o dobrom poslu koji radite! Ono što vas razlikuje od ostalih je to što i ljudi koji nisu iz ove grane mogu da ga čitaju, dobiju korisne informacije ili možda ideje kako bi mogli da odluče o određenim stvarima da li grade ili obnavljaju. Kako sam čuo…. (smeh) Možda da je dizajn stranice malo „čistiji“? (smeh)

Spremamo 50-ti broj časopisa i nikada nismo odložili niti preskočili neki broj. Šta mislite zašto toliko dugo trajemo?

To samo znači da odlično obavljate svoj posao, imate čitaoce iz celog regiona i verovatno ako biste štampali brojeve svakog meseca, kvalitet napisanih članaka ne bi bio isti kao sada. Ali s druge strane, ako čitalac želi da ima više i pročita više, mogao bi samo da poseti web stranicu i dobije potrebne informacije! Za kraj ovog intervjua, želeo bih samo da čestitam celom timu časopisa „PODOVI“ na nastojanju da čitaocima pruži kvalitetan materijal za čitanje, članke pune korisnih informacija i ideja. Uvek je zadovoljstvo sarađivati s vama, oboje delimo strast prema našoj profesiji, kako i naš moto kaže „Vaš pod. Naša strast“.

Prethodni tekstPod za sada, uvek i zauvek… Za sva vremena
Sledeći tekstMV Selection Showroom na novoj adresi