Pod za sada, uvek i zauvek… Za sva vremena

Priča o parketima LAMAR je priča o porodici, tradiciji, znaju i neprocenljivom iskustvu koje želimo da sačuvamo. Na taj način stvaramo vrednosti koje zauvek traju.

Osnovna delatnost kompanije je izrada originalnih troslojnih parketa LAMAR. Dugi niz godina firma je bila proizvođač srednjeg sloja (tzv. tepiha, koji predstavlja „srce“ kod troslojnog parketa) za višeslojne parkete čiji je kapacitet bio 500.000 m2 godišnje, i čiji kupci su bili mnogi svetski proizvođači parketa. Za neke od njih i dan-danas proizvode srednji sloj: (TILO-Austrija, PARADOR – Austrija; PARKET HERTER-Nemačka, GALIMBERTI-Italija).

parket
Foto: LAMAR / Proizvodni program čine parketi od kvalitetnog hrasta, bukve, jasena, graba, bagrema i javora

Sistematskim i upornim radom, firma se razvijala i tehnološki opremala i zahvaljujući dugogodišnjim aktivnostima, danas ovo preduzeće ima kompletnu savremenu opremu i zaokruženu proizvodnju za izradu 250.000 m2 višeslojnih parketa godišnje. Kompletna proizvodnja, od prerade trupaca pa do izrade troslojnih parketa se obavlja na savremenim mašinama koje omogućuju veoma visoku preciznost izrade.

parket
Foto: LAMAR / Proces sušenja drveta u proizvodnji Lamar parketa traje 6-8 nedelja

Proizvodni program čine parketi od kvalitetnog hrasta, bukve, jasena, graba, bagrema i javora pri čemu svi proizvodi poseduju odgovarajuće sertifikate.

Proces sušenja drveta u proizvodnji Lamar parketa traje 6-8 nedelja i odvija se u savremenim sušarama(kapaciteta 700m3). Na taj način krajnjim korisnicima Lamar garantuje siguran i kvalitetan proizvod bez narušavanja prirodnog kvaliteta drveta.

Poznati hrast, jedinstvena parena bukva, termotretirani jasen su samo neke od sirovina koje koristimo u proizvodnji parketa.

Znanje, iskustvo i visoko kvalitetna tehnologija omogućuju da LAMAR proizvodi imaju zavidan kvalitet.

parket
Foto: LAMAR / Lamar garantuje siguran i kvalitetan proizvod bez narušavanja prirodnog kvaliteta drveta

Fabrika za izradu troslojnih parketa LAMAR se nalazi u Milićima-Republika Srpska. Deo proizvodnog procesa se obavlja u Beogradu-Srbija, gde se radi završna obrada kao sto su bojenje, uljenje, ručno hoblovanje i izrada Art parketa.

lamar

LAMAR flooring d.o.o.
Bulevar Oslobođenja 18c
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 (0) 11 36 90 247
Mob: +381 (0) 63 303 506
Mail: office@lamarflooring.com
www.lamar-parket.com

Prethodni tekstREKLI SU O NAMA… Aleksandar Luc iz kompanije L.A. Consult: Kvalitet je ono što traje
Sledeći tekstREKLI SU O NAMA… Uwe Miess iz kompanije Uzin Utz: Uvek je zadovoljstvo sarađivati s vama