Podzemne garaže – potrebe i rešenje

EFIKASNO REŠENJE za problem parkiranja

URBANISTI predlažu…

Skoro u svim istraživanjima o kvalitetu života u metropolama širom sveta – stanovnici će pri vrhu spiska najvećih problema svakodnevnice obavezno spomenuti nedostatak parking mesta. Konstantna popunjenost postojećih parkinga u centru grada, u blizini obrazovnih i zdravstvenih ustanova, u poslovnim četvrtima, kao i mali broj javnih garaža u gusto naseljenim čvorištima (gde po nepisanom pravilu ima dosta ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata), večita je noćna mora svakog vozača.

Lokalna vlast i urbanisti obično su u nezavidnoj situaciji kada treba osmisliti efikasno rešenje za ovo pitanje, jer se često dešava da rešavanje ovog problema izazove novi na drugoj strani.

Prvi predlog kom svi pribegavaju je izgradnja novog parkinga tamo gde je to moguće, a potom velikih javnih garaža u vidu čitavih višespratnica. Međutim, dodatno angažovanje površina za potrebe parkiranja dovodi do smanjenja prostora za sve ostalo – stambene i poslovne objekte, zelenilo, parkove i dečija igrališta… Ova situacija znatno se može ublažiti izgradnjom podzemnih garaža.

Više informacija na www.grenef.com

Prethodni tekstOvo stepenište pomaže deci da brže nauče brojeve
Sledeći tekstGrafički beton – inovativna tehnologija